У Москві на ринку торгують «орденами Новоросії» з орденською книжкою за 395 рублів

Вівторок, 6 січня 2015, 16:21
Про це повідомляє Цензор.нет з посиланням на KP.ru. Кожні вихідні на «Вернісажі в Ізмайлово» в Москві збираються колекціонери.
У Москві на ринку торгують «орденами Новоросії» з орденською книжкою за 395 рублів

Тут є і православний хрест, а під ним напис: «13 квітня - 5 липня 2014 За оборону Слов'янська». Точно такими колись нагороджував поранених бойовиків російський терорист Ігор Гіркін-Стрєлков.

«Звідки медальки?», - жваво цікавляться покупці.

«Звідти», - багатозначно піднімає палець в небо продавець, - «Беремо без торгу, залишилося 3 комплекти: кожен по 1,5 тисячі рублів, з посвідченням. Вписуємо в нього прізвище, і можна онукам розповідати як в 2014 році мочив в котлі «укропів».

Такі «нагороди» вільно продають і в інтернет-магазинах. Асортимент там досить широкий: за медаль «За повернення Криму» просять 395 рублів, за «Георгіївський хрест ДНР» - 499 рублів, а медаль «За оборону Слов'янська» - 699 рублів.

«Так, ми дійсно продаємо медалі « Новоросії» разом з посвідченням, але без печатки», - пояснює продавець, - «ви можете отримати їх з кур'єром  або самі під'їхати на склад в підмосковний Жостово. Такі медалі абсолютно справжні. Вони замовляються на заводі, де їх закуповують самі командири».

За словами директора антикварного салону Дмитра Бушмакова, для так званої «ДНР» було виготовлено кілька десятків «Георгіївських хрестів ДНР». «Але наші були краще: посріблені, точні копії тих, що носили в імператорській Росії. На кожному бійці самі гравірували абревіатуру - ДНР , і порядковий номер. Нагороджував хрестами Стрєлков, він же розписувався у посвідченні, ставив печатку».

comments powered by HyperComments