Експерт розповів про перспективи курсу гривні, інфляції і зростання тарифів на тепло і гарячу воду

П'ятниця, 13 лютого 2015, 16:39
В Україні в цьому році зростання інфляції складатиме 25-30%, а курс національної валюти буде коливатися в залежності від політико-економічної обстановки в країні
Експерт розповів про перспективи курсу гривні, інфляції і зростання тарифів на тепло і гарячу воду
 Про це в ході прес-конференції розповів економічний і фінансовий експерт Андрій Блінов, повідомляє кореспондент порталу "Главное".
 
«НБУ вже в курсі, що інфляція буде вищою, ніж планувалася. Це сталося через підвищення вартості на різні послуги. Так, «Укрзалізниця» заявила про підвищення тарифів на 21%. Цього року ми вийдемо на інфляцію 25-30%. Фактично це інфляція минулого року, трохи вище », - сказав Блінов.
 
Експерт також зазначив, що, судячи з наявної інформації, на гаряче водопостачання і тепло закладено підвищення тарифів на 60%.
 
«Що стосується курсу гривні, то не варто поки чекати його сильного зміцнення. Воно буде якщо ми отримаємо 40 млрд. Доларів від МВФ, і, якщо перемир'я переродиться в мир, а не війну. Вчора ми бачили, як курс спершу нервово піднявся до 26, а потім впав до 25 грн за долар. У найближчі дні будемо «скакати» в цій межі », - спрогнозував він.
 
Блінов також зазначив, що відкладений попит на валютному ринку скоротився приблизно втричі.
 
comments powered by HyperComments