У рейтингу агентства Fitch України опустилася ще на один пункт

Субота, 14 лютого 2015, 12:28
Рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України за зобов'язаннями в іноземній валюті з рівня "CCC" до "CC"
У рейтингу агентства Fitch України опустилася ще на один пункт
В агентстві зазначили, що суверенна кредитоспроможність України погіршилася. Консолідований дефіцит бюджету, в тому числі збитки державної енергетичної компанії "Нафтогаз", досяг у минулому році 13% ВВП. "Ми вважаємо, що прямий борг зріс до 72% ВВП в 2014 році на тлі конфлікту та економічної нестабільності, що призвело до більшої потреби в додатковому фінансуванні, крім передбаченого у програмі МВФ для України, яка була прийнята в квітні 2014 року", - йдеться в повідомленні.
 
Також Fitch вказав на загострення ситуації в Донецькій і Луганській областях, яке серйозно позначилося на економіці. "За нашими підрахунками реальний ВВП впав у 2014 році на 7,5%, і прогнозуємо подальше скорочення на 5% в 2015 році, що набагато гірше, того що очікувалося в останньому огляді Fitch в серпні 2014 року", - написано в прес-релізі .
 
В агентстві повідомили про нестабільний стан резервів, скороченні валютних запасів, 50% девальвацію гривні, дефіциті поточного рахунку. За даними Fitch, на докапіталізацію банків у 2015 році держава буде змушена витратити більше коштів, ніж раніше закладені в бюджет 2% ВВП, що створить додаткову загрозу подальшого тиску на держборг.
 
comments powered by HyperComments