Українські розробники створюють вітчизняний тепловізор, безпілотник і засоби розвідки

Субота, 14 лютого 2015, 13:01
Завдяки Всеукраїнському центру волонтерів "Народний проект" українські розробники військових технологій мають можливість втілити свої поректи в життя, ніж допомогти і української армії, та науці.
Українські розробники створюють вітчизняний тепловізор, безпілотник і засоби розвідки
Про це в інтерв'ю Цензор.НЕТ розповів один з координаторів центру Олексій Дух.
 
"Ми намагаємося відходити від стандартної допомоги армії, але розвивати нові технології - намагаємося підтримати перспективні розробки українських технарів. Єдина складність в тому, що найчастіше розробники не вміють презентувати свої винаходи. А ми виступаємо для них своєрідною платформою для того, щоб голосно поставити питання: навіщо купувати за кордоном в три рази дорожче ніж те, що розробили наші фахівці? І наше завдання - допомогти максимальній кількості молодих винахідників. Співпрацюючи з ними, ми вбиваємо двох зайців: і економимо народні гроші, і даємо можливість молодим розробником втілити свої задуми в життя. В Україні є потужні програмісти та інженери, але отримати від держави гроші на реалізацію своїх розробок вони не скоро зможуть ".
 
"Наприклад, хлопці розробили хороший тепловізорний приціл. Це вийде дешевше, ніж купувати за кордоном. Якщо американський аналог коштує близько 12 тисяч доларів, то вітчизняний - 4900 $.
 
Або інший приклад. Хлопці розробляють маленький дистанційний танк для розвідувальних цілях. Є група, яка розробляє безпілотник. Аналога їм на сьогоднішній день немає, тому що вони реально розробляють military great: пишуть і програму з управління, і технічну частину. На ринку такий безпілотник в десять разів дорожче. Ми могли б збирати гроші довго і віддати один літак, а можемо витратити трохи більше часу, але зібрати п'ять літаків ".
comments powered by HyperComments