В лабораторії 3GKyivstarTestLab пройшла прес-конференція на тему «Закрите тестування зв’язку стандарту 3G» (фото)

П'ятниця, 20 березня 2015, 12:30
Під час прес-конференції учасники дізналися про основні принципи побудови та роботи 3G-мережі, а також про досвід групи VimpelCom Ltd з впровадження стандарту зв’язку третього покоління у різних країнах світу.
В лабораторії 3GKyivstarTestLab пройшла прес-конференція на тему «Закрите тестування зв’язку стандарту 3G» (фото)

Під час тестування в лабораторії 3GKyivstarTestLab присутні ознайомилися з обладнанням, необхідним для будівництва мережі, протестували роботу різних сервісів в стандарті 3G, в тому числі передачу голосу, відео-стрімінг і відео-дзвінки, на різних гаджетах, отримали ексклюзивну інформацію від експертів, які прибули до України для впровадження 3G, таких, як Алєссандро Ананія (Італія), експерт 3G-проекту «Київстар», Віталій Губенко, старший менеджер технічного напрямку проекту 3G «Київстар».

Отже, що таке  3G?

Третє покоління зв’язку (англ. Third generation, 3G) містить в собі декілька стандартів зв’язку, в тому числі регіональних, але найбільшого поширення набули два стандарти: UMTS і CDMA 2000. Сучасну мережу 3G в Україні буде розгорнуто у стандарті UMTS (Universal Mobile Telecomunications System або «універсальна система мобільного електрозв’язку»).

У мережі 3G забезпечується як передача даних, так і передача голосу. За 15 років свого розвитку зв'язок 3G дістав останнього стандарту – HSPA+, який дозволяє передавати дані на швидкості до 42 Мбіт/с та по суті є вже зв’язком 3,75 G.

Ключовою складовою 3G є обладнання мережі радіо доступу (RAN). Для забезпечення роботи мережі 3G використовуються модулі Node В, які встановлюються на базових станціях.

Сьогодні в головному офісі «Київстар» встановлену для тестування першу базову 3G станцію. За умовами тестування, затвердженими Національною комісією, що здійснює державне регулювання в сфері зв’язку та інформатизації, тестування відбувається в межах будівлі головного офісу «Київстар». Активну участь у тестуванні мережі беруть представники технічного департаменту та інші співробітники «Київстар».

comments powered by HyperComments