Російські солдати визнають, що брали участь в боях на Донбасі і групами покидають службу, - Reuters

Неділя, 10 травня 2015, 13:48
Військовослужбовці з Російської Федерації групами покидають армію через війну в Україні. Як інформує Цензор. НЕТ, про це Рейтер розповіли самі військові та правозахисники.
Російські солдати визнають, що брали участь в боях на Донбасі і групами покидають службу, - Reuters
Те, що вони розповіли, ставить під сумнів заяви кремлівських керманичів про те, що в Україні немає російських військ, а за так званих "апалчєнцав" росіяни воюють як добровольці.
 
"Кількість свідчень про те, що в Україні воюють росіяни, зашкалює: на полях бою знаходять російське армійське озброєння, про це розповідають сім'ї російських солдатів і українські полонені, які стверджують, що були схоплені російськими десантниками. Після вбивства опозиціонера Бориса Нємцова соратники політика закінчують роботу над його доповіддю, в якій будуть описані нові свідчення російської військової присутності в Україні. Проте досі рідко вдавалося знаходити російських солдатів, які брали участь у бойових діях в Україні і які готові про це розповідати. Ще рідше виходило поговорити з тими, хто через це звільнився з армії. Рейтер зв'язався з п'ятьма військовими, які разом з товаришами недавно покинули службу. Двоє з них зізналися, що звільнилися через те, що солдатів відправляють в Україну, - повідомляє видання (читати далі)
 
comments powered by HyperComments