В Австрії зафіксована найвища температура за останні 248 років - 40,5 градусів

Вівторок, 11 серпня 2015, 20:26
Від аномальної спеки страждають країни Європи, Америки, а також Японії, де госпіталізовані більше 11 тисяч людей.
люди в європі потерпають в спеки

У Європі не спадає аномальна спека. У Польщі, змученій 38-градусною спекою, що встановилася близько двох тижнів тому, значно обміліли майже усі річки і озера. Так, в річці Вісла в районі Варшави рівень води знизився на 61 сантиметр, у зв'язку з чим було ускладнено судноплавство. Затяжна посуха вже позначилася на багатьох сільськогосподарських районах країни. А національний постачальник електроенергії вимушений відключати електрику промисловим підприємствам, щоб понизити навантаження на енергосистему. Жара стала причиною проведення засідання кризового штабу на чолі з прем'єр-міністром Польщі Евой Копач. Місцева влада закликає населення економити воду і електроенергію.

Дуже задушливо також в Чехії, Словаччині, Болгарії, Німеччині, Угорщині. У Австрії біля словацької межі була зафіксована рекордна температура - 40,5 градусів -найвища в країні за останні 248 років. У Іспанії посуха стала причиною масштабних лісових пожеж. Відзначається, що такої жари в країні не було з 1980 року. Навіть у північній Швеції стовпчик термометра піднімався до 30 градусів, що є рекордним показником для цього регіону.

Складні погодні умови зберігаються також в інших частинах світу. Від спекотного літа страждають навіть звичні до спеки єгиптяни. Температура тут досягала 47 градусів. Ситуація ускладнюється підвищеною вологістю. Від теплових і сонячних ударів помер вже 21 житель Єгипту (15 з них - в столиці країни Каїрі) і близько 70 були госпіталізовані. Число жертв спекотної погоди в Японії за останній тиждень досягло 32 людини. Госпіталізовано близько 11 тисяч 200 людей.

40-градусна спека спостерігається також в американських штатах - Каліфорнії, Джорджії, Техасі. У Х'юстоні навіть була оголошена надзвичайна ситуація. Людей, в житлах яких немає кондиціонерів, безкоштовно транспортують на спеціальні охолоджувальні станції, відкриті в місті.

comments powered by HyperComments