Рідний дід голови польської держави брав участь в УПА та загинув під Болеховом

Четвер, 3 вересня 2015, 13:00
Така новина зовсім нещодавно стала відомою не лише на Прикарпатті (м.Болехів), а й в інтернеті. І у Болехові, і в соцмережах говорять про наступне.
Рідний дід голови польської держави брав участь в УПА та загинув під Болеховом

«Що у росіян має розколотися голова від почутого, адже польська держава одержала Главу, який є нащадком української Слави. Михайло Іванович Дуда, відомий ще під псевдо «Зиновій» або «Громенко». Народився 21 листопада 1921 року в с. Сороки-Львівські Пустомитівського району на Львівщині. Загинув 7 липня 1950 року в с. Танява поблизу Болехова Івано-Франківщини. Михайло Дуда був відомим українським військовим, поручиком УПА. Він очолював «Залізну сотню». Ця сотня входила до складу Черемиського 2-куреня 26 Територіального відтинку «Лемко» оперативної групи УПА -"Захід". Посмертно Дуду нагородили званням Лицара Золотого Хреста Бойової Заслуги 1-го класу.

До посту у соцмережах користувачі додали дві світлини – М.Дуди-«Громенка» й А.Дуди-Президента. На них був підпис польською мовою: «Нащадок бандерівця – на Президента Польщі!». Тепер тільки справа за Анджеєм Дудою, він має офіційно визнати свій родовід. Відносно болехівців, то треба припускати, що їм можна вже чекати на візит видатного гостя з сусідньої країни.

Треба зазначити, що останній бій поборника Незалежної Української держави Михайла Дуди має заслуговувати на окрему розмову. Слід тільки відзначити, що його гибель біля м. Болехів пов’язують  з  іменем відомого англо-російського агента Кіма Філбі.

 

comments powered by HyperComments