До комбата одеської 28-ої бригади у справі про контрабанду правоохоронці прийшли прямо в госпіталь (фото, відео)

Четвер, 5 листопада 2015, 17:29
У квартирі командира першого батальйону 28 Омбр Володимира Пушкаря пройшов обшук. Також військовому вручили повідомлення про продовження терміну досудового слідства.
До комбата одеської 28-ої бригади у справі про контрабанду правоохоронці прийшли прямо в госпіталь (фото, відео)

Командира першого батальйону Володимира Пушкаря раніше затримали за підозрою в сприянні контрабанді. Під час слідства з'ясувалося, що доказів злочинної діяльності військового недостатньо. Після двох судових засідань, Приморський суд м. Одеси ухвалив рішення відпустити комбата на свободу.

Учора о 7:20 ранку співробітники СБУ вторглися в квартиру Володимира Пушкаря і почали робити обшук. У цей час вдома була тільки дружина військовослужбовця. Обшук в однокімнатній квартирі правоохоронці здійснювали більше чотирьох годин. Волонтер першого батальйону Валентина Степанова стверджує, що знаходилася вдома у Володимира Пушкаря під час обшуку. За її словами, правоохоронці, здійснюючи обшук, порушували правила процедури. Зокрема, співробітники СБУ «вигнали понятих і більше години знаходилися в квартирі».

У результаті обшуку, у комбата вилучили дві SIM- карти, зламаний ноутбук і деякі документи. Утім, Володимир Пушкарь стверджує, що SIM- карт у нього в будинку не було і він поняття не має, які SIM- карти вилучили.

Цього ж дня після обшуку комбатові подзвонив заступник Головного військового прокурора Дмитро Борзих. Він прибув з Києва, щоб вручити Пушкарю повідомлення про продовження терміну дії досудового слідства. Разом з ним з Києва приїхали співробітники військової прокуратури і співробітники підрозділу СБУ «Альфа». Після дзвінка Володимир Пушкарь звернувся до волонтерів з проханням бути присутнім під час зустрічі в якості свідків. «Ви ж бачите, яке беззаконня відбувається. Можуть посадити в машину і відвезти в невідомому напрямі», - пояснив комбат.

Незабаром підтримати комбата прибули його товариші по службі і волонтер Віктор Погодин.

У військовий госпіталь, де перебуває на лікуванні комбат, незабаром приїхав Дмитро Борзих з охороною, співробітниками військової прокуратури і СБУ. Вони зробили обшук у палаті Володимира Пушкаря. На той момент було не ясно, з якою метою вони прибули. Військовослужбовці вважали, що після обшуку буде арешт їх комбата. Під час нетривалої розмови військовослужбовців з бійцями «Альфа» сталася колотнеча. «Чому ви не на передовій? Це наш командир, ми з ним Мар’їнку пройшли, ми йому нікому не віддамо!», - говорили військові молодим людям спортивної статури з шевронами «Альфа». В результаті, співробітники військової прокуратури вручили адвокатові Володимира Пушкаря повідомлення про продовження терміну досудового слідства. Вони деякий час провели в госпіталі і покинули приміщення.

Відзначимо, що досудове слідство проходить  відносно декількох військовослужбовців першого батальйону одеської мехбригади. У одного військового 28 Омбр з Херсона цього тижня правоохоронні органи виявили гранату. Його звинувачують в тому, що він під власним автомобілем зберігав вибухонебезпечні пристрої.

 

Нагадаємо, раніше волонтери 28 Омбр висловлювали обурення у зв'язку із затриманням Володимира Пушкаря.

comments powered by HyperComments