Одеса може розпрощатися з Саакашвілі вже цього тижня

Вівторок, 17 листопада 2015, 16:12
За півроку на посту губернатора Одеської області Михайло Саакашвілі так і не зміг провести глибокі системні перетворення.
Одеса може розпрощатися з Саакашвілі вже цього тижня

Як пише видання «Южный курьер» в статті «Вибори в Одесі і області Саакашвілі програв: куди він піде далі?», усі досягнуті Саакашвілі результати є половинчастими, або носять відверто популістський характер.

Реальні досягнення команди Саакашвілі звелися до ухвалення закону про виділення частини доходів від митниці на ремонт доріг, що дасть можливість за чотири роки побудувати наново трасу Одеса-Рені.

Розпіарений центр адміністративних послуг виявився усього лише однією з декількох міських установ такого ж профілю, а кадрова революція виявилася за великим рахунком профанацією.

А поразку команди губернатора на місцевих виборах залишив його без підтримки органів місцевого самоврядування.

Таким чином, резюмує видання, Саакашвілі не має достатньої повноти влади в регіоні і достатньої підтримки як серед місцевих еліт, так і серед населення для проведення реформ системного характеру.

Так що відставка Саакашвілі стає цілком реальною. Як припускає видання, замінити Саакашвілі на посту губернатора можуть віце-губернатор Володимир Жмак або Михайло Шмушкович - фігура багато в чому компромісна, дипломатична, але при цьому уміюча жорстко відстоювати свою точку зору.

comments powered by HyperComments