У Молдові тривають масштабні акції протесту. Мітингарі заблокували будівлю парламенту (фото, відео)

Четвер, 21 січня 2016, 19:39
У Кишиневі другий день проходять масові акції протесту. З регіонів на допомогу столичним активістам їдуть групи підтримки.
У Молдові тривають масштабні акції протесту. Мітингарі заблокували будівлю парламенту (фото, відео)

Нині будівля парламенту заблокована, перед нем встановлені сцени, з яких виступають лідери активістів - соціаліст Ігор Додон і Ренато Вусатий, голова «Нашої партії».

Люди приходять з теплими речами і збираються стояти до останнього, поки не будуть виконані їх вимоги: відставка прем'єр-міністра, президента і проведення дострокових виборів.

За словами Василя Нестасе, лідера Цивільної платформи DA, це мирна акція, спрямована на скидання військової хунти, яка захопила владу в Молдові. При цьому він назвав парламент «гніздом мафії», пише російське агентство ТАСС.

Зіткнення в Кишиневі почалися після того, як парламент 20 січня затвердив склад нового Кабміну на чолі з представником Демократичної партії Павлом Філіппом, повідомляє молдавський сайт NewsMaker.

Удень мітингарі оточили парламент і увірвалися всередину, а на 20.46 київського часу усі активісти після роботи спецназу покинули будівлю. В ході колотнечі постраждало 7 поліцейських і 3 цивільних осіб. Близько 19.00 активістам вдалося прорвати кордон поліції зайти у будівлю парламенту.

 

 

comments powered by HyperComments