Для боротьби з тероризмом туристам робитимуть аналіз ДНК

Вівторок, 10 травня 2016, 18:51
Уряд Кувейту повідомив, що тепер всі жителі країни і туристи зобов'язані пройти ДНК-тестування.
Для боротьби з тероризмом туристам робитимуть аналіз ДНК

 

Метою даного заходу позначено «запобігання злочинам та боротьби з тероризмом», повідомляє «Восточный Дозор». Тим, хто відмовився проходити ДНК-тестування загрожує штраф в 33 тисячі доларів або рік у в'язниці.

Зазначимо, що у державі мешкають трохи більше 4 мільйонів людей, майже три з яких — іноземці резиденти. Щоб взяти їх зразки ДНК доведеться підключити декілька мобільних центрів. Люди, що приїжджають в країну, зможуть здати аналіз прямо в аеропорту — у них візьмуть кров або зразки слини.

Передбачається, що зібрану інформацію занесуть в спеціальну базу даних, яка буде використовуватися для ідентифікації останків жертв терористичного акту або для виявлення особистості злочинця.

Кувейт стане першою країною в світі, в якій зразки ДНК будуть брати абсолютно у всіх. Втім, Європейський суд з прав людини вважає подібні бази даних незаконними, бо обов'язкова здача зразків ДНК не є необхідністю в демократичному суспільстві.

Однак, влада Кувейту заявляє, що результати секвенування ДНК не будуть використовуватися для будь-яких медичних досліджень. Той же, хто спробує поширити інформацію про базу даних з геномами, може бути засуджений до семи років позбавлення волі.

comments powered by HyperComments