США нададуть Україні кредитні гарантії на $1 млрд.

П'ятниця, 3 червня 2016, 18:22
Відповідну угоду підписали від уряду України — міністр фінансів Олександр Данилюк, від Уряду США — Надзвичайний та Повноважний Посол США Джеффрі Пайєтт та в.о. директора Американського агентства міжнародного розвитку Джоел Сандефур.
США нададуть Україні кредитні гарантії на $1 млрд.

На сайті Кабміна повідомляється, що  гарантійна Угода є частиною дво- та багатосторонньої економічної підтримки України, що включає чотирирічну програму МВФ (Механізм розширеного кредитування), та відображає збільшення підтримки економічних реформ українського Уряду.

Кошти у розмірі $1 млрд., що будуть залучені від випуску облігацій під кредитні гарантії США, надійдуть до загального фонду державного бюджету. Їх використають «на соціальну підтримку найбільш уразливих українців від впливу економічних факторів, у тому числі в результаті приведення тарифів на газ до ринкового рівня».

Ця Угода є вже третьою кредитною гарантією, що Україна отримала від Уряду США. Дві попередні угоди, які були укладені у 2014 та 2015 роках, дозволили Україні залучити $2 млрд. на зовнішніх ринках за рекордно низькими ставками та спрямувати їх на втілення програми реформ.

Строк погашення останньої угоди — 5 років (у 2021 році), при цьому відсоткова ставка найнижча за всю історію України, як для випусків єврооблігацій, прогнозно складе не вище двох відсотків річних.

comments powered by HyperComments