У Нідерландах вдалося виростити овочі на марсіанському ґрунті

Неділя, 26 червня 2016, 06:00
Учені з Нідерландів виростити придатні для їжі овочі та зернові культури на ґрунті, склад якої ідентичний ґрунту на Марсі.
У Нідерландах вдалося виростити овочі на марсіанському ґрунті

Як передає "Главное", Дослідники заявили, що в врожаї не зафіксовані будь-які небезпечні сполуки або перевищення рівня важких металів. На марсіанському ґрунті вдалося виростити редис, горох, жито і помідори. Цей експеримент важливий для подальших експедицій на Червону планету, оскільки подорож буде тривалою. Першим поселенцям на Марсі доведеться взяти запаси продовольства, яких надовго не вистачить. А на місці необхідно почати вирощувати різні сільськогосподарські культури, щоб вижити.

Найгострішим залишається питання, чи будуть овочі та злаки поглинати важкі метали, які у великій кількості присутні в ґрунті Марса. На даний час біологи проводять випробування на ще шести рослинних культурах, в тому числі - на картоплі. Раніше повідомлялося, що астронавтам вдалося виростити гриби, зразки яких були взяті в долинах Мак-Мердо на Землі Вікторії в Антарктиці, в умовах, що імітують марсіанські, на Міжнародній космічній станції.

А фахівці американського космічного агентства NASA висаджують картопля в ґрунт, ідентичний тому, що є на Марсі. У цьому астрономам допомагають вчені з Міжнародного дослідницького агентства в області ботаніки і селекції. Якщо дослідження пройде з успіхом, в найближчому майбутньому вирощування картоплі на планеті стане реальністю.

За прогнозами знаменитого британського вченого Стівена Хокінга, колонізація Марса людьми відбудеться протягом найближчих ста років. «Це найближча схожа на Землю планета з ґрунтом і атмосферою. І хоча колонізувати Місяць було б простіше - вона знаходиться всього лише в трьох днях (польоту від Землі) - (освоєння) Марса видається більш цікавим завданням і вимагало б створення дійсно автономної колонії », - вважає він.Учені з Нідерландів виростити придатні для їжі овочі та зернові культури на ґрунті, склад якої ідентичний ґрунту на Марсі.

comments powered by HyperComments