За даними ООН, в світі налічується 30 тисяч терористів

Субота, 23 липня 2016, 10:44
На сьогоднішній день в світі налічується близько 30 000 бойовиків зі ста різних країн, які належать до певних терористичних угрупувань.
За даними ООН, в світі налічується 30 тисяч терористів

За інформацією Укрінформу, про це розповів Жан-Поль Лаборде, голова Виконавчого директорату Антитерористичного комітету ООН під час прес-конференції. За його словами, ті 30 тисяч терористів, які діють в 100 кранах – це глобальна загроза, яка вимагає «всеосяжного і об'єднаної відповіді». Він додав, що загрозу тероризму можна без жодних сумнівів вважати постійною та реальною. Тому, як він зазначив, жодна держава не може боротися з цією загрозою самотужки.

Лаборде розповів, що незважаючи на те, що за останній період часу у сил ІГІЛ зменшилася військова сила, а територіальна експансія була знижена, дане угрупування як і раніше несе реальну загрозу. Він зазначив, що тільки під час Рамадану воно було тією чи іншою мірою причетне до 393 нападів в шістнадцяти країнах світу. Більшість з них перепала на Ірак і Сирію. Лаборде також додав, що ближчим часом світ не стане безпечнішім через гнучкість самих терористичних організацій.

comments powered by HyperComments