Землянам обіцяють надзвичайне зоряне шоу

П'ятниця, 29 липня 2016, 16:19
Вчені пророкують видовищний зорепад. На нічному небі можна буде побачити понад 150 падаючих зірок на годину.
Землянам обіцяють надзвичайне зоряне шоу

Подивитися на метеорний потік Персеїди можна буде в серпні, коли Земля буде проходити крізь потік уламків, залишений кометою Свіфта-Таттла. За словами співробітника NASA Білла Кука, це один з найпопулярніших метеорних дощів, пише bit.ua.

В 2016 році кількість падаючих зірок на нічному небі буде в два рази більше звичного. «Цього разу замість звичайних 80 падаючих зірок на годину, ця цифра може збільшитися до 150 або навіть 200», — прокоментував науковець. Подібна ситуація відбувається вперше з 2009 року і пов'язана з гравітаційним впливом Юпітера на слід, що залишився від комети.

Земля проходить крізь нього з 17 липня до 24 серпня. Пік метеорного дощу Персеїди припадає на 12 серпня — саме тоді після півночі на небі можна буде побачити найбільшу кількість падаючих зірок за невеликий проміжок часу. 18 серпня на небі зійде повний Місяць, і видимість стане гірше.

За словами Кука, краще поїхати в передмістя або в сільську місцевість.Потім півгодини підуть на те, щоб звикнути до темряви. Крім того, чим довше ви будете на вулиці, тим більше зможете побачити.

comments powered by HyperComments