Зловісне озеро Шайтанколь налякало саму витривалу людину планети

Субота, 27 серпня 2016, 00:57
Марат Жиланбаев - єдина людина на планеті, в поодинці подолав найбільші пустелі світу розповів, як переплив оповите страшними легендами озеро страха Шайтанколь і про те, що його дуже налякало.
Зловісне озеро Шайтанколь налякало саму витривалу людину планети

Перший раз переплив озеро по всій довжині він ще рік тому, розповів Жиланбаев на своїй сторінці в Facebook. А зважився він на це після того, як почув, що купатися в озері дуже небезпечно і що його нібито ніхто ніколи не перепливав.

«Я і ризикнув, перший раз було важко, .. водорості намотувалися на руки і ноги. А водорості тут, дуже довгі, кажуть, 50-70 метрів », - пише супермарафонец.

Цього літа він знову вирішив поплавати в Шайтанколь. У похід до озера Марат відправився з дочками. Намет вони поставили на березі і заночували.

«Було повний місяць, надзвичайно тихо, красиве зоряне небо, тільки іноді поривами, шумів ліс від вітру, нагадуючи шум дощу. Але вночі, прокинулися від незрозумілого шуму, щось незрозуміле підійшло до намету і початок копошиться в наших речах », - розповідає Жиланбаев.

Він зізнався, що все злякалися. Чоловік обережно взяв сокирку, ліхтарик і відкрив намет.

«Вони кинулися до озера. Це були не русалки і чорти, а звичайні качки, які відкрили наші пакети з їжею і тут господарювали », - повідав екстремал.

А днем ​​він знову відправився купатися в озері. Зазначає, що проплив відмінно, майже не зібравши водоростей.

Жиланбаев також розповів, що плавати в Шайтанколе потрібно, не відпускаючи ноги. Найкращий стиль плавання на цьому озері брас, руки повинні проходити на самій поверхні води, а далі спокійно розводити водорості руками в сторону.

«За всіма повір'ями, перепливати це озеро небезпечно і цього ніхто не робив, так як чорти або русалки можуть затягнути вас на дно, тут дуже багато довгих і густих водоростей, а дно тут дуже глибоке, 75 метрів, і подвійне», - згадав про легендах чоловік.

Він розповідає, що озеро Шайтанколь з давніх часів вважається найнебезпечнішим і таємничим місцем у Каркаралінск, тому що воно оповите таємницями, міфами і легендами.

Але саме незвичайне те, що таємниця Чортова озера досі не розкрита. Ні вчені, ні краєзнавці, ні навіть екстрасенси не змогли зрозуміти, що ж насправді приховує це незвичайне озеро, пише Марат.

«Самою древньою легендою, звичайно вважається казка про дівчину Сулушаш, яка втопилася в озері, рятуючись від тигра. Це легенда про кохання багатої дочки знатного людини і простого пастуха, який не зміг врятувати свою кохану. Він наклав на себе руки в ту ж мить, біля озера, встромивши в себе кинджал ...

І ось з тих пір цей юнак-пастух бродить навколо озера, наганяючи на перехожих страх і жах. А ті, хто в озеро входить - тягне на дно нещасна дівчина, яка перетворилася в русалку ...

За іншою версією, коли ще не було людей, рис оселився в Каркаралинских горах. Одного разу на нього напав тигр. Чорт кинувся в воду і потонув. Тому і назвали озеро Шайтан-Коль », - повідав про місцеві повір'я екстремал.

Поділитися в Facebook
розповісти Вконтакте
Найвитриваліший людина планети переплив зловісне озеро Шайтанколь (фото, відео)

Також він навів розповідь місцевого краєзнавця Єрлана Мустафіна про те, як озеро катували освятити на початку минулого століття.

«У Каркаралинск прибув з Омська архієрей Михайло. Скориставшись нагодою, віруючі люди звернулися до нього з проханням вигнати нечисть з озера.

І в 1905 році на гранітній скелі на західному березі озера було встановлено хрест чи кам'яний, то чи мармуровий. Батюшка освятив озеро. Був поставлений покажчик, що відтепер цей водойму зветься Святим озером.

Але пройшло трохи більше півроку, і хрест виявився на дні ... Виїмка на тому місці, де він стояв, збереглася досі: Зникла і табличка. Озеро стали знову називати Чортовим. У ньому не можна купатися, напувати худобу. Та й дорогу до озера відшукає не кожен, немов чорт стежку веде », - розповідав Мустафін.

Про Шайтанколе ходить безліч легенд. Деякі дослідники озера розповідають, що намагалися виміряти його глибину, але так і не змогли, а ночами на його березі відбувається щось дивне і страшне.

comments powered by HyperComments