Вчені силою думки змогли керувати нанороботами у тарганах

Субота, 27 серпня 2016, 01:58
Ізраїльські вчені поставили своєю метою розробити систему, яка дозволяє зафіксувати момент, коли ліки починають діяти в організмі
Вчені силою думки змогли керувати нанороботами у тарганах

Людина вперше змогла управляти нанороботами всередині живої істоти за допомогою сили думки. В результаті цих маніпуляцій в організм комах вкидали певні лікарські речовини, повідомляє Лента.ru.

Про нової технології повідомляється в журналі PLOS One, а коротко про неї розповів New Scientist.

Ізраїльські вчені поставили своєю метою розробити систему, яка дозволяє зафіксувати момент, коли ліки починають діяти в організмі. Дослідники спорудили нанороботів з ДНК, на які «причепили» лікарські препарати.

ДНК-роботи також оснащені «воротами», замок яких, що складається з наночастинок оксиду заліза, відкривається при нагріванні за допомогою електромагнітної енергії - і випускає ліки назовні. Препарат продовжує залишатися прив'язаним до ДНК, що дозволяє контролювати його виділення в організм.

На наступному етапі вчені змусили нанороботів реагувати на думки людини. Їх завантажили флуоресцентним речовиною і ввели в організм тарганів, поміщених в електромагнітну котушку. Останню під'єднали до енцефалографіческіх шолому: котушка «включалася», коли людина починала лічити про себе, і відключалася, коли він закривав очі і намагався ні про що не думати.

Розглянувши поява флуоресцентні в мозку тарганів, вчені прийшли до висновку, що система працює.

Фінальна мета проекту - розробити систему внутрішнього регулювання вживання психотропних препаратів. Якщо налагодити реакцію нанороботів на «небезпечні» коливання мозкової активності, то пацієнти, які страждають від шизофренії та інших психічних захворювань, зможуть автоматично отримувати потрібні дози ліків від роботів, введених в їх мозок.

comments powered by HyperComments