У Аламати нахиляються багатоповерхівки

Субота, 27 серпня 2016, 02:47
Новосели ще однієї дев'ятиповерхівки в Алматинському мікрорайоні АЛГАБАС-6 заявили, що їх будинок теж дав крен, як і два інших.
У Аламати нахиляються багатоповерхівки

Щоночі вони чують незрозумілий тріск в своїх квартирах. Мешканці скаржаться: чиновники жодного разу не приїхали і не перевірили їх багатоповерхівку, передає КТК.

Більше 50 сімей нової багатоповерхівки в мікрорайоні АЛГАБАС остаточно втратили сон і спокій. А вранці заміряють нові тріщини в стінах. Люди заявляють, що будинок, в який їх заселили чиновники, з кожним днем ​​все більше крениться. І жити в ньому тепер небезпечно!

«У квартирах не видно 1, 2, 3 поверх! Ось, виглядаєш з вікна, і їх не видно. Це означає, на стільки ухил. Я, правда, не знаю, який ухил у того будинку, де 37 градусів.

Я навіть боюся розповідати, що тріщини йдуть - і тріск вночі. А землетрус? А слідом сезон дощів почнеться, нам що робити? Просто реально страшно жити. 20 років чекали, ну, спасибі! А нам тепер це ще потрібно і викупити », - каже місцева мешканка Ганна Федотова.

Налякані новосели неодноразово писали листи і вимагали провести експертизу їх будови. Але за весь час, кажуть, ніхто з чиновників тут так і не з'явився. Свої біди мешканці дев'ятиповерхівки тепер вирішують самостійно. Щотижня з підвалів викачують воду і латають діри.

«Люди з дітьми бояться і сидять на вулиці до півночі! Як заходити в такі квартири? Страшно! Дивишся, там будинок нахилився, ось-ось завалиться, тут будинок ось теж стоїть на межі!

Чиновники кажуть, приїдемо, а вже тиждень пройшов - нікого немає. Тільки кажуть, що це нормально і за світовою практикою ми виправимо будинок! Це нормально? »- Обурюється Алматинка Акмарал Амірова.

Будинки, які вже дали крен, фахівці екстрено обнесли металевою огорожею. І взялися заливати під фундамент будови бетон. Фахівці заявляють, що таким чином вдасться відновити будову. Тільки жителям від цього не легше.

«Проводять якісь дослідження, добудови, напевно. Може, щось в підвалі і руйнується. І це все потай від нас, і ми навіть не бачимо, що там відбувається. А може, там вже і людей немає в будинку. Начебто і світло горить там, але хто знає, що там? Нам тільки говорять - все нормально! А ось на днях нещастя з нашим будинком сталося. І це не один будинок! »- Заявляє Ганна Федотова.

Тим часом чиновники провели нараду в школі. І, швидше за все, вирішували долю накренився багатоповерхівок. Правда, запустили всередину не всіх жителів, пообіцявши, що вийдуть пізніше і все прокоментують.

До присутніх людям ніхто так і не вийшов. Ми теж спробували отримати офіційний коментар в акімату, але марно. Тим часом неофіційні джерела повідомляють, що крен в багатостраждальному мікрорайоні нібито дали 11 будинків! З них три зараз становлять особливу небезпеку.

1 червня 200 мешканців будинку в мікрорайоні АЛГАБАС були евакуйовані через загрозу обвалення багатоповерхівки. 9-поверховий будинок нахилився на 32 сантиметри.

comments powered by HyperComments