Ватикан хоче відновити дипвідносини з Китаєм

Неділя, 28 серпня 2016, 08:47
Через 65 років після разрива дипвідносин католицька держава знову йде на зближення
Ватикан хоче відновити дипвідносини з Китаєм

Про це заявивши Державний секретар Святого Престолу кардинал П'єтро Паролін.

«Є дуже багато сподівань, что у відносинах между Святим Престолом та Кітаєм відбудуться зміни, розпочнеться новий сезон», - наводить его слова Reuters.

Зважаючі на те, що Ватикан досі не має дипломатичних відносин Із Кітаєм, кардинал зробив наголос, що веде мову саме про офіційні відносини.

Він додав, что це піде на користь не лише Ватикану та Китаю, а й усьому світові. «Від цього виграють не лише католики у державі Конфуція, а й уся країна, что может похвалитися однією з найвелічнішіх цівілізацій на планеті. Це такоже спріятиме упорядкованому, мирному та плідному співіснуванню усіх народів у світі, де так багато конфліктів и протистояння », - підкреслив Паролін.

Однак він підкреслив, що дві країни досі дивляться на багато речей по-різному. «Слід бути реалістом та прийняти, что між Святим Престолом та Кітаєм досі є багато проблем, які потребують розв'язання.», - пояснивши кардинал.

Нагадаємо: Пекін розірвав відносини із Ватиканом у 1951 у, невдовзі післе приходу до влади Комуністичної партии, яка почала переслідувати релігійні организации та призначати єпископів без згоди Святого Престолу.

comments powered by HyperComments