Віце-канцлер Німеччини: ЄС можна буде "злити в каналізацію", якщо за прикладом Великобританії почнуть діяти і інші країни.

Понеділок, 29 серпня 2016, 05:33
Віце-канцлер Німеччини: вважає, що майбутнє ЄС під загрозою через Brexit
Віце-канцлер Німеччини: ЄС можна буде "злити в каналізацію", якщо за прикладом Великобританії почнуть діяти і інші країни.

Майбутнє Європейського союзу виявиться під загрозою, якщо вихід Великобританії з ЄС буде проведено неналежним чином.

 Про те заявив віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель, передає Російська служба Бі-Бі-Сі. Габріель попередив, що ЄС можна буде "злити в каналізацію", якщо за прикладом Великобританії почнуть діяти і інші країни. Крім того, загрозу для ЄС становить ситуація, при якій Великобританія після виходу з союзу зможе продовжувати користуватися вигодами від ЄС, але при цьому не буде нести ніякої відповідальності. За словами Габріеля, Brexit - це, скоріше, не економічна проблема для ЄС, а політична і психологічна. Якщо вихід країни з союзу буде організований погано, то у Європи з'являться серйозні проблеми, вважає німецький політик. Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей в минулу середу скликала міністрів країни для того, щоб обговорити плани по виходу країни з ЄС. Однак ЗМІ повідомляють, що міністри розходяться в думці про те, чи слід Великобританії відмовлятися від єдиного європейського ринку.

comments powered by HyperComments