У Москві розгромили виставку, присвячену війні на Добасі

Субота, 1 жовтня 2016, 09:56
Колишні бойовики і «православні патріоти» розгромили фотовиставку в московському Сахаровському центрі, присвячену війні на Донбасі.
У Москві розгромили виставку, присвячену війні на Добасі

Особи в камуфляжі та козаки увірвалася до Сахаровського центру в Москві, де проходила виставка фотографій, повідомляє Восточний Дозор. Вони заявили, що фотографії, на яких зняті українські військові, буцімто «пропагують фашизм». Колишні бойовики знищили дві серії фотографій за авторством  Олександра Васюковича і Сергія Лойка.

«З потурання влади радикали тероризують всіх, хто не живе в їх системі цінностей, в їх параноїдальному, конспірологічному світі, - написав в соціальній мережі Сергій Лукашевський, директор центру, - це жахливий симптом розкладання суспільства і держави. Виставка «Прямий погляд» буде працювати. Це виставка переможців конкурсу, а не окремих авторів. Їх дев'ять. Дві знищені серії про війну в Україні ми відновлювати не будемо. Решта - на місці».

«С чего начинается Родина?! З погрому в сусідньому дворі, - прокоментував той погром журналіст Олександр Рейниш, - поки войовниче бидло, що зображує з себе філософічного «православного художника», буде визначати порядок денний в цій країні ?! Як легко вони вводять себе в православний транс - навіть не вживаючи мухоморів, а просто розпалюючи себе словами «блюзнірство», «педофілія», «аборти», «недалеко від Кремля» та іншими».

Також журналіст зазначив, що той погром тільки посилив антивоєнний пафос знімків, зроблених фотографами. «На мій погляд, патріот-недоумок тільки посилив своїми невиразними діями глибокий антивоєнний пафос даних фотографій, - резюмував він, - однозначно, відвідувати виставку і мовчки дивитися.

Більшість росіян бояться зміни влади Путіна, чекаючи хаосу в країні і свавілля. Їм і на думку не спадає, що хаос і беззаконня давно панують на просторах Росії, і не просто так зараз цю територію називають Мордором. Чи не ображають, а називають речі своїми іменами. Але, якщо згадати дев'яності роки, всі ці братки зжерли самі себе. Так і бойовики укупі з православними патріотами знищать один одного, було і не стало.

Сучасні Нострадамуси віщують Росії падіння синхронно з падінням путінського режиму. Але, наявність художників, журналістів та діячів, таких як Сергій Лукашевський, говорить про те, що в Росії залишився нехай і не великий, але відсоток незаражених божевіллям людей. І це дає шанс цій країні, ні, не на повернення якогось гниючого-квітучого імперіалізму, а на нормальне, тихе, цілком розсудливо-адекватне, бюргерське майбутнє без потрясінь, без панства релігійних скрєп, православних патріотів і «русского мира».

Цілком можливо, що світу ще буде з ким домовлятися, з тими, хто не загрожує «червоною кнопкою» і «кузькиной матерью», з тими, хто буде здатний на діалог, на розмову в межах закону і міжнародного права».

comments powered by HyperComments