Вбито посла Росії в Туреччині /ВІДЕО, подробиці, історичні паралелі

Яша Томський  |  Понеділок, 19 грудня 2016, 22:09
Посол Росії в Туреччині Андрій Карлов убитий в Анкарі під час відкриття виставки картин 19 грудня.
Вбито посла Росії в Туреччині /ВІДЕО, подробиці, історичні паралелі

Посол помер в результаті поранень, отриманих під час замаху. Застрелив посла, за попередніми даними, колишній поліцейський. Він викрикував ісламістське гасло «Аллах Акбар», а також «Не забудемо Сирію», «Ми вмираємо в Алеппо, ви вмираєте тут».

Вбивцею посла був екс-співробітник турецької поліції Мевлют Мерт Алтинташ. Нападник був ліквідований під час поліцейської операції.

Згідно повідомленню турецького видання HaberTurk, вбивця був звільнений з поліції в ході розслідування спроби перевороту в Туреччині. Раніше 22-річний чоловік працював у відділі спецоперацій поліції Анкари.

У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації підтвердили загибель посла. Про це заявила офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, повідомляє «РИА Новости».

«Сьогодні в Анкарі в результаті нападу отримав поранення, від якого помер, посол Російської Федерації в Туреччині Андрій Геннадійович Карлов. Ми кваліфікуємо те, що трапилося як терористичний акт», – зазначила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова журналістам.

Росія кваліфікує інцидент як терористичний акт.

Повідомляється також, що в Туреччину терміново вилетів глава МЗС Росії Сергій Лавров. А президент РФ Володимир Путін скасував свій культпохід у Малий театр в Москві. Планувалося, що там на відкритті відремонтованої основної сцени йому покажуть спектакль «Лихо з розуму» Олександра Грибоєдова. За збігом обставин, Олександр Грибоєдов теж загинув, виконуючи роботу посла Росії в Тегерані. Це сталося 1829 року.

«Совпадєніє? Нє думаю...», – як каже один занадто відомий російський теледіяч.

Відкриття виставки знімали на відео місцеві телеканали. Тому вбивство дипломата відображене на камеру з високою роздільною здатністю.

comments powered by HyperComments