Дональд Трамп звернувся до американців так, ніби США – найбідніша країна на землі

Субота, 21 січня 2017, 02:26
У Вашингтоні у п'ятницю відбулася 58-я інавгураційна церемонія новообраного президента США Дональда Трампа.
Дональд Трамп звернувся до американців так, ніби США – найбідніша країна на землі

Трамп, який став 45-м президентом США, вимовив свою інавгураційну промову.

Виходячи до мікрофона, він встиг поцілували дружину Меланію.

«Дорогі співвітчизники і люди всього світу, дякую вам. Ми, громадяни Америки, зараз об'єдналися... Разом ми будемо визначати курс світу, – сказав новий президент США. – Річ не в тім, яка партія контролює уряд, а в тому, що народ контролює уряд. 20 січня увійде в історію, як день, коли люди знову стали володарями країни. Ані чоловіки, ані жінки нашої країни не будуть забуті».

Трамп підкреслив, що народ існує, аби служити собі.

Також новий президент розповів про проблеми американців.

«Вашингтон розквітав, але не ділився з народом своїми багатствами... Вищі класи захищали себе, а не громадян... Їхні тріумфи були вашими. Поки вони святкували в столиці, вам не було, за що святкувати. Все це зміниться з цього дня. Саме тут. Бо цей момент – наш момент. Він належить нам. Він належить усім, хто прийшов сюди, і всім, хто дивиться зараз на нас. США – ваша країна», – зазначив президент Сполучених штатів.

Трамп підкреслив, що з цього дня Америка буде понад усе.

«Ми будемо виконувати два правила: купуй американське і бери на роботу американців... Ми не хочемо нав'язувати нікому наш спосіб життя, але нехай він буде прикладом», – сказав президент.

Заодне він пообіцяв знищити терористів: «Ми об'єднаємо цівілізовній світ проти радикальних терористів. Ми зітремо їх з лиця землі», – підкреслив він.

«Якщо США будуть об'єднаними, Америку не можна буде зупинити. Не варто боятися, тому що ми захищені. Нас захищатимуть великі чоловіки і жінки – наші поліцейські і правоохоронні органи... Нас захищатиме Бог», – сказав Трамп.

Він уточнив, що з цього дня в США не будуть звучати порожні розмови політиків.

«Ми в Америці розуміємо, що народ живий доти, доки хоче більшого... Часи порожніх розмов завершилися. Зараз час діяти. Не дозволяйте нікому говорити вам, що це не має значення. Тому що у нас є душа, ми не здамося, наша країна буде процвітати знову», – сказав він.

Також Трамп підкреслив, що в Америці всі патріоти, незалежно від кольору шкіри.

«Звертаюся до всіх американців: ви ніколи не будете забуті. Ваш голос, надії і мрії визначатимуть наш американський курс. Ваші мужність і любов будуть показувати нам шлях... Ми повернемо Америці велич! Нехай Бог благословить Америку», – завершив свою промову американський президент.

comments powered by HyperComments