Що сталося в Сомалі

Четвер, 9 лютого 2017, 03:45
В Сомалі обрали нового президента країни. Вибори пройшли в авіаційному ангарі.
Що сталося в Сомалі

Як повідомляє BBC, президентом став колишній прем'єр-міністр Мохамед Абдуллахі Мохамед.

Уперше майже за півстоліття в Сомалі, яка перестала існувати як держава ще в 1991 році, провели вільні вибори. Вони не проводилися там з 1969 року.

Мохамед переміг у другому раунді виборів Хассаеа Шейха Мохамуда.

Голосували тільки члени парламенту Сомалі, і провели вибори вони в авіаційному ангарі на території аеропорту Могадішо, оскільки інші місця в Сомалі дуже небезпечні.

У нового президента є два громадянства: у нього є й американський паспорт.

Після обрання на вулиці столиці вийшло багато людей, які святкували обрання нового лідера країни. Свідки повідомляють, що багато озброєні люди стріляли в повітря.

На час голосування аеропорт став безпольотної зоною, а сам комплекс був під охороною. Побоювання викликала можливість нападів з боку ісламістів з угрупування «Аш-Шабаб». Угруповання веде війну з урядом Сомалі, декларує своєю метою створення шаріатської держави і оголошене терористичним у Великобританії та США.

Нагадаємо, в окупованому Донецьку 8 лютого ліквідували лідера бойовиків так званого штурмового «батальйону «Сомалі» Михайла «Гіві» Толстиха. Ліквідація чергового знакового персонажу т.зв. «ДНР» стало гучним сигналом для главарів фейкових республік Захарченка та Плотницького.

 

comments powered by HyperComments