Дмитро Фірташ прокоментував свою екстрадицію / ВІДЕО

Вівторок, 21 лютого 2017, 23:26
Український олігарх Дмитро Фірташ двома словами розповів журналістам про свої подальші дії після рішення вищого земельного суду Відня про свою екстрадицію в США.
Дмитро Фірташ прокоментував свою екстрадицію / ВІДЕО

«Нічого, будемо боротися, 1:1».

Більше жодних подробиць, як буде далі відстоювати свою позицію, він не рожшифрував.

Як повідомлялося, Вищий земельний суд Відня (Австрія) визнав допустимою екстрадицію бізнесмена Дмитра Фірташа у США, задовольнивши апеляцію австрійської прокуратури.

Захист Фірташа вважає, що процедура його екстрадиції порушує Загальну декларацію прав людини. Захист заявляє, що в обвинувачення немає жодних доказів проти їх підзахисного. Крім того, у високопоставлених українських і американських чиновників є тісний зв'язок в боротьбі проти Фірташа.

Адвокат заявив також про перешкоди його підзахисному повернутися в Україну з боку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Інший адвокат Фірташа Дітер Баумдофер вважає, що Австрія не повинна ставати заручником світового лідера – США.

Справу розглядала колегія з 3 суддів.

23 жовтня 2015 року прокуратура Відня за зверненням попереднього керівництва Міністерства юстиції США оскаржила в апеляційній інстанції рішення Земельного суду Відня від 30 квітня 2015.

30 квітня Земельний суд Відня у кримінальних справах відмовився екстрадувати Фірташа в США.

Суддя пояснив своє рішення тим, що прийшов до висновку про політичні причини запиту про екстрадицію.

comments powered by HyperComments