З нагоди Днів Європи у Харкові виконали арію Фігаро і «Їхав козак за Дунай»

Субота, 13 травня 2017, 17:11
Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський» показав свою майстерність глядачам
З нагоди Днів Європи у Харкові виконали арію Фігаро і «Їхав козак за Дунай»

Крім офіційних гімнів, у програмі концерту були твори європейських композиторів різних часів - арія Фігаро й увертюра до опери «Весілля Фігаро», дует Дон Жуана і Церліни з опери «Дон Жуан», «Аве Марія», увертюра до опери «Кармен».

Друга частина концерту, яка включала твори «Летять ніби чайки», «Їхав козак за Дунай», «Балада про Мальви», увертюру до опери «Тарас Бульба», Запорізький марш, ілюструвала український доробок, підкреслюючи різноманітність європейського музичного мистецтва.

Концерт з нагоди Днів Європи пройшов у ТРК «Французький бульвар».

Як раніше писала «Справжня Варта», «попереду великий шлях, він тернистий і дуже важкий, але частину його за чотири роки вже пройдено. Рішення Ради ЄС надає нам упевненості в тому, що ми - частина європейської сім’ї,що Європа - наш надійний партнер та друг, - підкреслила голова ХОДА Юлія Світлична. - Україна - це Європа!"

Нагадаємо, що  Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про надання нам, громадянам України, права на безвізові подорожі. 17 травня у Страсбурзі відбудеться церемонія підписання безвізу для України.

По це заявив Президент України Петро Порошенко у своєму зверненні.

"17 травня у Страсбурзі в приміщенні Європарламенту, як ми домовилися з нашими європейськими друзями, урочисто підпишуть відповідний законодавчий акт. Це, напевно, буде один з найважливіших моїх візитів за три роки служіння на посаді Глави української держави".

comments powered by HyperComments