МЗС України вважає антиукраїнською параноєю засудження керівника Бібліотеки української літератури у Москві

Середа, 7 червня 2017, 19:04
Наталія Шаріна була визнана винною у в екстремізмі і розтраті
МЗС України вважає антиукраїнською параноєю засудження керівника Бібліотеки української літератури у Москві

У коментарі МЗС України сказано, що протягом багатьох років російська влада демонструє весь арсенал боротьби з усім, що пов’язано з Україною, з її мовою та культурою. Єдиний в Росії державний заклад української культури - Бібліотека української літератури в Москві - функціонувала в умовах обшуків приміщень, вилучень книжок і обладнання, шантажу і залякувань колективу з боку російських правоохоронних органів, арештів і дискредитації керівництва, - повідомляє «Справжня Варта».

Міщанський суд Москви засудив до чотирьох років ув'язнення умовно колишнього директора Бібліотеки української літератури Наталія Шаріна, визнавши її винною в екстремізмі і розтраті, передає кореспондент ТАСС.

"Визнати Шаріну винною по ст. 282, ч. 3 і 4 ст. 160 КК. Призначити їй покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном чотири роки", - оголосила рішення суддя Олена Гудошнікова.

Як зазначається у вироку, Шаріна в 2011-2015 роки, будучи посадовою особою, в порушення закону "Про протидію екстремістській діяльності" організувала розповсюдження серед відвідувачів бібліотеки книжкових видань Дмитро Корчинського, які визнані судом екстремістськими матеріалами і заборонені до використання.

Захист заявив, що вважає незаконним і необгрунтованим вирок суду і має намір дійти до Європейського суду з прав людини, якщо не доб'ється виправдання Шариной в російських судах.

Як раніше писала «Справжня Варта», «тепер хіба-що божевільні можуть вважати Україну частиною так званого «русского мира». Україна, як я вже казав, це частина об’єднаної Європи, від Лісабона до Харкова. Ми поділяємо спільні цінності. І при цьому зберігаємо, ми, українці, свою національну ідентичність», - заявив Президент, коментуючи наслідки запровадження безвізового режиму.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти.

comments powered by HyperComments