Українці зможуть приганяти іноземні автівки без оплати мита: подробиці

Середа, 5 липня 2017, 03:44
Але таку халяву можна отримати тільки в одному випадку.
Українці зможуть приганяти іноземні автівки без оплати мита: подробиці

З 1 серпня запрацює угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою – відповідну Ноту отримали українські дипломатичні відомства,  повідомляє «Справжня Варта».

Українці вже почали підбирати собі авто з Канади. І, з'ясувалося, не все так просто. Нульове мито на нові автомобілі з Канади діє не на всі моделі. Мова йде тільки про моделі машин, виготовлені в Канаді. Це вже обмежує вибір: Toyota/Lexus, Honda/Acura, Ford/Lincoln, Dodge/Chrysler, GM і Volkswagen Routan канадської зборки.

Дійсно, в Канаді можна купити нові Honda Civic 2017 або Toyota Corolla New за 20-23 тисячі канадських доларів. Причому це будуть авто в дуже непоганій комплектації. Але суть у тому, що найцікавіші для українців автомобілі (за ціною і популярності марки/моделі) ввезти з нульовим митом не вийде.

Пояснюється це об’ємом двигуна, який у найбільш доступних «канадських» авто не перевищує 2 літри, тоді як за умовами угоди з 1 серпня 2017 роки українці можуть «безмитно» ввозити автомобілі з Канади з бензиновими моторами об’ємом 2,2 – 3 літри.

Тобто, українські автомобілісти можуть розраховувати тільки на доволі великі моделі, а також кросовери типу Jeep, Acura і Ford. Вибір не особливо великий, бо, приміром, Acura MDX і Lexus RX350 відпадають – в Канаді вони пропонуються з 3,5-літровими моторами, на які вже розповсюджується мито в розмірі 7%.

При найближчому роздивлянні нова Acura MDX з урахуванням доставки з Канади і розмитнення в Україні обійдеться в 60-63 тисячі доларів США (без урахування заміни оптики etc). Ціна Acura MDX в автосалонах України – 62 тисячі доларів США.

Також можна ввезти новий автомобіль без мита з Канади, якщо він має дизельний агрегат об’ємом понад 2,5 літри. І це знову змушує дивитися в бік преміальних авто і кросоверів. Правда, все одно особливо не розженешся – загальне число випущених в Канаді моделей становить трохи більше 20-ти.

Але, незалежно від типу двигуна, варто пам’ятати, що імпорт нових і вживаних авто з Канади передбачає заміну червоних поворотників помаранчевими, а можливо й інших деталей для отримання сертифіката в Україні. Не варто забувати і про чималу вартість доставки автівки з Канади і 20% ПДВ. А заодне – сплати акцизу, який може бути пільговим при дотриманні певних умов.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments