Українців, яких не пустили в ЄС, повертають назад безкоштовно

Середа, 12 липня 2017, 02:11
Українці не повинні платити за зворотний квиток в разі, якщо їм відмовили у в'їзді в Євросоюз.
Українців, яких не пустили в ЄС, повертають назад безкоштовно

 Однак це правило стосується тільки пасажирів авіакомпаній, інформує «Справжня Варта».

«Такий механізм діє тільки з авіакомпаніями. Тобто якщо ви прилетіли, вас привезла авіакомпанія, і вам відмовляють, то назад зворотним рейсом авіакомпанія повертає вас за власний рахунок», – розповів речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

У той же час в цьому механізмі є свої недоліки. Якщо наступний зворотний рейс запланований тільки через кілька днів, то вам доведеться чекати літак в аеропорту. Або авіакомпанія буде шукати для вас іншу логістику. Правда, це буде залежати від конкретної авіакомпанії.

Слободян також додав, що відмови, викликані не проблемами людини з законом, а несуттєвими обставинами (наприклад, коли ви не прийшли до взаєморозуміння з прикордонником щодо мети вашого поїздки або місця проживання), не впливатиме на спроби перетину кордону в майбутньому.

Взагалі-то, пан Олег Слободян дещо не точний. Авіакомпанія поверне пасажира зовсім не за власний рахунок. Адже у більшості випадків авіаквиток продається в обидва напрямки: туди і назад. Тож ніякого «свого рахунку» для авіакомпанії немає, ніяких збитків вона не несе.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments