Чергова надзвичайна подія в Стамбулі: український пілот героїчно посадив літак

П'ятниця, 28 липня 2017, 23:57
Літак турецько-української авіакомпанії Atlasglobal, пілотований українськими льотчиками, здійснив у Стамбулі екстрену посадку.
Чергова надзвичайна подія в Стамбулі: український пілот героїчно посадив літак

Як повідомляє «Справжня Варта», інцидент стався 27 липня о 18:10, коли літак Airbus A320 вилетів з аеропорту Стамбула до Ерджани (Північний Кіпр).

Як пояснив комадир літака Олександр Акопов, на висоті 4 тисячі футів літак потрапив у грозу, якою накрило Стамбул. Величезний град розбив носову частину судна і скло в кабіні пілотів. Відтак пілоти прийняли рішення повернутися в аеропорт «Ататюрк».

Садити літак довелося наосліп. Олександр Акопов створив крен і дивився тільки через бокове скло. Коли він посадив літак, аплодували не тільки пасажири в літаку (що взагалі прийнято), а й весь перон аеропорту імені Ататюрка.

Відео посадки літака оприлюднене низкою турецьких ЗМІ, на записі чути, як посадка супроводжується вигуками «Він не сяде!».

Але – приземлився!

«Дякуючи досвіду і холоднокровності наших пілотів, посадка була успішною. Після посадки 121 пасажира і шістьх членів екіпажу було переведено до іншого літака і відправлено в Ержан», –  розповсюдила повідомлення авіакомпанії Atlasglobal.

Варто зазначити, капітан Олександр Акопов за плечима має досвід у 13 тисяч 908 годин польоту, він проходив через комп'ютерні симуляції різних авіаційних ситуацій, що дозволило йому «обійти непогоду без жодних проблем».

Як уже повідомляла «Справжня Варта», днями в аеропорту «Ататюрк» зіткнулися два пасажирські літаки авіакомпаній Туреччини і Казахстану. Нічого дивного. Аеропорт імені Ататюрка (попри те, що в азіатській частині Стамбула є аєропорт Sabiha Gökçen) – один з найперевантаженіших аеродромів світу – за спостереженнями кореспондентів «Справжньої Варти», літаки там злітають один за одним мало не кожні дві хвилини, немов маршрутки (так би маршрутки в нас їздили), і приземляються з не меншим терміновим інтервалом.

comments powered by HyperComments