10 країн ЄС ввели червоний рівень небезпеки

Субота, 5 серпня 2017, 15:37
Причина – аномальна спека, яка протримається ще декілька днів.
10 країн ЄС ввели червоний рівень небезпеки

Синоптики зафіксували екстремальні погоні умови в таких країнах, як Італія, Чорногорія, Боснія і Герцеговина, Хорватія, Сербія, Угорщина, Румунія, Польща, Швейцарія та Словенія, передає інформаційний ресурс Eumetnet.

Вже надходила інформація щодо того, що влада Іспанії, Франції, Греції, Македонії і Болгарії ввела помаранчевий рівень небезпеки. А в окремих регіонах цих країн стовпчик термометра подолав позначку в 40 градусів. Також видання повідомляє, що принаймні дві людини загинули через аномальну спеку в Румунії та Польщі. Ще десятки постраждалих було госпіталізовано. Очікується, що нова хвиля спеки буде тривати до середи.

Загалом, більше за всіх від африканської спеки страждають Італія і Балканські країни, а також південна частина Польщі. В Україні через такі екстремальні умови загинуло 2 людини. Аномальну спеку до Європи приніс антициклон «Люцифер».

Аномальна спека не тільки приносить значну шкоду здоров’ю громадян, але й значно підвищує рівень пожежної небезпеки. Так, з початку поточного року на Харківщині відбулося більше 3700 пожеж, які завдали збитків на 77 мільйонів гривень.

 

comments powered by HyperComments