Заява Трампа спричинила заворушення в Ізраїлі

Четвер, 7 грудня 2017, 19:47
7 грудня біля стін Старого міста в Єрусалимі спалахнули безлади.
Заява Трампа спричинила заворушення в Ізраїлі

Як пише ізраїльське видання Inn.co.il, в сутичці з поліцією у Шхемскіх воріт Старого міста в Єрусалимі брали участь десятки арабів. На кордоні з Газою палестинці закидали камінням прикордонні загородження. У Хевроні в заворушеннях взяли участь десятки палестинців. У Східному Єрусалимі, Юдеї та Самарії за останню добу збільшилася кількість терористичних атак. Протестуючі кидають каміння і пляшки із запальною сумішшю. У села Рантісі кілька машин закидали камінням. Постраждалих в результаті інцидентів не було.

Причиною заворушень, на думку політологів, стала заява президента США Дональда Трампа: він офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю і оголосив про перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалиму:

«Прийшов час офіційно визнати Єрусалим столицею Ізраїлю», - сказав Дональд Трамп під час виступу в Білому домі 6 грудня.

Президент США заявив, що минулі підходи до конфлікту, такі як відкладання цього визнання, не привели до мирного врегулювання.

«Це давно назрілий крок для просування мирного процесу і досягнення міцної угоди», - аргументував американський президент.

На початку грудня прес-секретар президента Палестинської національної адміністрації Махмуда Аббаса заявив: якщо США визнають Єрусалим столицею Ізраїлю, це буде означати «повне руйнування мирного процесу». В іншій частині палестинських територій, Секторі Газа, який контролює радикальне палестинське угруповання «Хамас», заявили, що закличуть палестинців «відновити інтифаду (масове повстання проти Ізраїлю), якщо буде прийнято таке несправедливе рішення по Єрусалиму».

comments powered by HyperComments