У NASA назвали чергову дату кінця світу

Понеділок, 19 березня 2018, 21:49
Експерти NASA попереджають: в 2135 році гігантський астероїд, який можна порівняти за розмірами з відомим нью-йоркським хмарочосом Емпайр-стейт-білдінг, все-таки впаде на Землю. І вчені поки не винайшли способу, як запобігти катастрофі.
У NASA назвали чергову дату кінця світу

Група з планетарного захисту NASA оприлюднила дослідження, в якому повідомляється про потенційно жахливі наслідки руйнування, якщо астероїд Бенну, за яким вже багато років спостерігають астрофізики, зіткнеться із Землею.

Середній діаметр астероїда складає 510 метрів або трохи більше. Його можливе падіння на Землю буде відповідати вибуху 1150 мегатонн у тротиловому еквіваленті - це в тисячі разів більше, ніж у бомби, скинутої під час Другої світової війни на Хіросіму.

Експерти NASA попереджають: якщо Бенну впаде на Землю, врятувати планету буде неможливо. Існує один з 2700 шансів, що астероїд завдасть удар по Землі 25 вересня 2135 року - і хоча на перший погляд ці шанси незначні, в астрономічному сенсі вони дають привід для занепокоєння.

Наразі провідні фахівці працюють над створенням спеціального надважкого космічного апарату Hammer, який повинен буде вийти в дальній космос і спробувати вибити астероїд з його смертельної орбіти. Передбачається застосування ядерного заряду, проте наслідки такого радикального способу допоки не розраховані. Є побоювання, що радіоактивні відходи можуть повернутися на Землю.

Астрофізики усього світу вже кілька десятиліть з тривогою спостерігають за рухом Бенну. Спочатку його траєкторія була дещо іншою, однак після кількох зіткнень з малими космічними тілами астероїд попрямував у бік Землі.

comments powered by HyperComments