Скільки харків'яни платитимуть за тепло після перерахунку: цифри

Четвер, 15 грудня 2016, 12:42
Мешканці однокімнатної квартири площею 32 кв. м заплатять за опалення 658 грн замість 1076 грн, а двокімнатної в 52 кв. м - 1070 грн замість 1749 грн.
Скільки харків'яни платитимуть за тепло після перерахунку: цифри

Про це повідомляє прес-служба харківської міськради.

Це пов`язане з тим, що у цьому місяці вступила в силу Постанова Кабміна№865 «Про особливості нарахування плати за надану послугу з централізованого опалення населенню в разі відсутності в квартирі і на вводах у багатоквартирний будинок засобів обліку теплової енергії».

За листопад жителі міста платитмуть вже за новими правилами. Так, мешканці будинків, де немає лічильників, отримують платіжки з цифрами, приблизно рівними тим, як у тих, де вони встановлені. Новий порядок застосують в містах, в яких приладами обліку забезпечено понад 50% споживачів. А у Харкові за лічильниками розраховуються 51% сімей.

Важливо також, що планується провести перерахунок за жовтень. У жовтні розрахунковий тариф за 1 кв. м становив 25,21 грн. За новою методикою він становить 9,85 грн за кв. м. Таким чином, сума перерахунку за жовтень складе 15,36 грн за кв. м. Переплачені кошти спрямують в рахунок подальшої плати за опалення.

Нагадаємо, у найближчі три роки на багатоповерхівки Харкова встановлять 1000 лічильників тепла з автоматизованими системами погодного регулювання – список будинків, які  отримають безкоштовні лічильники.

comments powered by HyperComments