Світ впевнений: Харківська область - інвестиційно привабливий регіон - Світлична/ Інфографіка

Середа, 8 лютого 2017, 11:11
Такий висновок зробила голова ХОДА за підсумками роботи ХОДА у сфері розвитку міжнародних відносин
Світ впевнений:  Харківська область - інвестиційно привабливий регіон - Світлична/ Інфографіка

Юлія Світлична повідомила, що минулого року область відвідали 215 міжнародних делегацій - майже на 20% більше, ніж у 2015-му.

«Зараз уже можна з упевненістю говорити, що нам вдалося переконати міжнародних партнерів у тому, що Харківська область - безпечний та інвестиційно привабливий регіон. Дуже показовим у плані динаміки інтересу до нашого регіону я вважаю форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», який у 2016 році відвідали 30 іноземних делегацій, з них 11 - на чолі з послами, - зазначила Юлія Світлична. - Про те, що інтерес дипломатичного корпусу до нашого регіону матиме й практичну реалізацію, говорить той факт, що все частіше область відвідують представники ділових кіл, а на міжнародних зустрічах ми обговорюємо вже конкретні проекти та напрямки співробітництва».

Значущою подією у сфері міжнародного співробітництва для Харківської області стало відкриття минулого року в Харкові трьох представництв міжнародних організацій.

«У нас відкрилося представництво Консультативної місії Європейського Союзу, яке надає консультативне сприяння в питаннях безпеки та впровадження реформ. Зокрема, зараз спільно з КМЄС ми створюємо робочу групу, яка займеться розробкою дорожньої карти для впровадження реформ у секторі цивільної безпеки в області. Розраховуємо, що такий документ буде готовий протягом двох місяців», - повідомила Юлія Світлична.

Також у 2016 році на території області розпочали роботу офіси Європейського банку реконструкції та розвитку й Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ - організації, яка сприяє реалізації в області проектів, що спрямовані на соціально-економічний розвиток.

«Поява у Харкові офісів таких міжнародних інституцій, як ЄБРР, спрощує для нашого бізнесу доступ на ринок Європейського союзу. ЄБРР, у першу чергу, буде надавати консультаційні послуги нашим підприємцям, а також надавати правову допомогу. Багатьом нашим конкурентоспроможним підприємствам не вистачає юридичної компетенції. Мінімізувати ризики для них - також функція представництва ЄБРР», - пояснила голова ХОДА.

Вона підкреслила: у 2017 році область не має наміру знижувати темпи. Вже найближчим часом планується підписання угоди про встановлення побратимських відносин з найбільшим і найбільш економічно потужним індійським штатом Махараштра.

«Населення цього штату - 115 млн осіб, а ВВП - 150 млрд доларів. Махараштра забезпечує понад 40% усіх державних доходів Індії. Тому таке партнерство ми вважаємо дуже перспективним. Уже у березні чекаємо на офіційну делегацію з представників індійського бізнесу та керівництва штату», - уточнила Юлія Світлична.

Триватиме в 2017 році також реалізація спільних проектів ХОДА та Посольства США в Україні. Нагадаємо, між керівництвом області та посольством укладені 2 меморандуми про співпрацю, в їх рамках у вересні 2016 року стартував спільний проект щодо залучення громадських організацій до реалізації антикорупційних програм. Уже цього року було дано старт ще одному проекту - в правовій сфері. Йдеться про інформування співробітниками поліції громадян про їхні права.

Раніше повідомлялось, що до кінця березня відбудеться підписання побратимського договору Харківщини зі штатом Махараштра. Про це глава ХОДА домовилась під час зустрічі з  Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Індія в Україні Маноджем Кумаром Бхарті 23 січня.

comments powered by HyperComments