Продукти продовжують дорожчати

Понеділок, 15 травня 2017, 10:03
За перші чотири місяці 2017 року яйця подешевшали. У травні починають дешевшати томати та огірки
Продукти продовжують дорожчати

Про це повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Фейсбук.

"Дані Державної служби статистики показують, що двадцять одна позиція із двадцяти трьох списку соціальних продуктів харчування підвищились у ціні.
З цього переліку тільки яйця подешевшали на 10,8 грн., або 51%, а гречка не змінилася в ціні. Тепер середня ціна на яйця 1-2 категорії складає 10 грн. за десяток, а ціни на гречану крупу залишились біля 28,4 грн. за кілограм", - написав Дорошенко.

За його даними,з початку 2017 року значно підскочили ціни на яловичину – на 11,7 грн. (14%), сир м’який – на 10 грн. (або 13%), свинину – 9 грн. (або 12%), масло вершкове – на 7 грн. (5%), моркву – на 6,6 грн. (або 162%), капусту – на 5,9 грн. (або 154%) та сметану – на 4,8 грн. (12 %). На сьогодні середня ціна на яловичину складає 98,5 грн. за кілограм, сир м’який – 91 грн., свинину – 81,6 грн., масло вершкове – 141,2 грн., моркву – 10,7 грн., капусту – 9,6 грн. та сметану – 44 грн.

За цей проміжок часу соціальні сорти білого та чорного хлібу подорожчали більш ніж на 1 гривню (на 10%) і складають відповідно 12 грн. та 11,7 грн.

Більш, ніж на 2 гривні підвищилися ціни і інші «соціальні» овочі та варена ковбаса.

Так, зокрема, ковбаса варена подорожчала на 3,7 грн. (або 6%), картопля – на 2,5 грн. (48%), буряк – на 2,3 грн. (або 61%) та цибуля – на 2 грн. (або 46 %).

Як відзначив експерт, у травні починають дешевшати томати та огірки, а також скоро чекаємо перші молоді овочі, що додасть стабільності цінам.

comments powered by HyperComments