Кабмін спрощує реєстрацію ПДВ-накладних

Четвер, 5 жовтня 2017, 14:09
Мінфін пропонує рішення, яке дозволить автоматичну реєстрацію зупиненої накладної у випадку, якщо Комісія ДФС не надає відповідь платнику протягом 5 робочих днів
Кабмін спрощує реєстрацію ПДВ-накладних

 Тобто платники тепер не будуть потерпати у разі порушення контролюючими органами термінів надання відповіді та їх накладні автоматично реєструватимуться у Єдиному реєстрі, - повідомляє «Справжня Варта»

Таке рішення схвалено Кабміном / Про внесення зміни до статті 201 Податкового кодексу України щодо реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних/.

Дане рішення пропонує ввести чіткий строк (5 днів), відведений для надання рішення ДФС щодо блокування або реєстрації призупиненої податкової накладної платника. У разі, якщо цей термін буде прострочено, податкова накладна буде автоматично зареєстрована. Таким чином, Комісія ДФС буде більш вмотивована швидко приймати відповідні рішення, тому що платник податку не має ставати жертвою недостатньо оперативної роботи контролюючого органу.

Для максимальної ефективності роботи комісії ДФС до неї буде залучено додаткових фахівців, які зможуть оперативно розглядати призупинені накладні, - повідомили у Міністрстві фінансів України.

Раніше Мінфін спростить реєстрацію податкових накладних, що дозволить ДФС покращити роботу системи призупинки реєстрації ризикових податкових накладних, аби уникнути призупинки накладних платників реального сектору економіки.

Для спрощення процесу Мінфін розробив такі зміни до критеріїв.

1. Для всіх платників. Платники можуть надати документи (технологічну картку) до здійснення операції, і вона буде розглянута протягом 10 робочих днів. Якщо ця картка за встановленою формоюврахується ДФС, податкові накладні/розрахунки коригування за цією операцією зупинятися не будуть.

2. Для платників сільскогосподарського сектору. Технологічна картка враховуватиметься автоматично системою Моніторингу без розгляду ДФС, якщо:

2.1. платника – товаровиробника сільскогосподарського сектору внесено до Реєстру отримувачів бюджетної дотації відповідно до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України»

2.2. платник на 31 грудня 2016 року застосовував спеціальний режим оподаткування відповідно до статті 209 Податкового кодексу України (в редакції, що діяла на 31 грудня 2016 року)

2.3. А також якщо такі платники (пункт 2.1, 2.2) мають загальну площу власної чи орендованої земельної ділянки понад 200 га включно станом на 1 січня 2017 року, що задекларована до 20 лютого 2017 року та за період з 1 січня 2017 року не було одночасної зміни засновника і директора підприємства.

Як раніше писала «Справжня Варта», у ДФС запевняють, що бізнес у Харкові задоволений відшкодуванням ПДВ.

Майже 93% заявлених до повернення сум відшкодовувалися протягом місяця за результатами камеральних перевірок.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments