У Польщі вважають стартові позиції України складнішими за власні

Вівторок, 12 квітня 2016, 08:10
Польща, Словаччина і Угорщина входять в топ-15 країн, в яких легше і зручніше за все будувати бізнес. Щоб потрапити в цей список, Україні ще доведеться багато зробити.
У Польщі вважають стартові позиції України складнішими за власні

Про це виступаючи на Третьому міжнародному бізнес-форумі «Україна 2016: виклики та можливості» заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща Генрик Літвін. Він очолив делегацію польського посольства і польської бізнес-місії, яку на форумі представляли близько 60 підприємців.

«Країнам Центральної Європи вдалася трансформація. Я переконаний, що Україну також чекає розвиток і стабільність. Але це вимагає великої праці. І не можна забувати, що стартові позиції в України набагато складніше, ніж були у Польщі та Словаччини», — зазначив Генрик Літвін.

Польські компанії у Харкові ставили перед собою мету знайти партнерів для спільного розвитку бізнесу.

До складу бізнес-місії, організованої Відділом сприяння торгівлі та інвестиціям Посольства Республікі Польща, увійшло 25 польських компаній і організацій з сфер відновлюваної енергетики, виробництва техніки, меблів та упаковки, IT, медицини, будівництва та виробництва будівельних матеріалів, юридичних, фінансових та інвестиційних послуг. Серед них: Bikor, інвестиційна компанія Progress Holding, компанія «MS Consulting», «Кредобанк», Польський бізнес-центр та ін.

Нагадаємо, міжнародний бізнес-форум відбувся в Харкові втретє. Є кілька новинок, зокрема, вперше цього разу захід відбудеться у два дні — 7 і 8 квітня. Також на ньому була присутня велика польська місія, а хедлайнером виступив екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош. Під час бізнес-форуму Яніка Мерило висловила сподівання на впровадження e-goverment, Олександр Медовий розповів про проблеми IT, а Юрій Сапронов порекомендував джерела фінансування. Організовується захід з ініціативи місцевих підприємців як реакція на ситуацію в країні. Щороку форум відвідують близько 400 учасників. Переважно це власники, директори і менеджери компаній. Актуальний список виступаючих і програма є на сайті: businessforum.kharkov.ua.

comments powered by HyperComments