Харківську митницю знову очолив Валерій Остапчук

Середа, 13 квітня 2016, 08:57
Екс-керівник Харківської митниці ДФС минулого тижня повернувся з Києва з рішенням Верховного Суду України, який відновив його на посаді.
Харківську митницю знову очолив Валерій Остапчук

За інформацією джерел «Восточного Дозора», Валерій Остапчук вийшов в п'ятницю на роботу і провів нараду з персоналом. На вечір понеділка одразу запланував «співбесіду» з начальниками відділів, підрозділів і постів.

«У зв'язку з цим місцеві спостерігачі задаються лише одним питанням: чи повернувся ставленик ветерана митниці Іванова в Харків ненадовго — щоб погасити небезпечний запис в трудовій книжці (звільнення за статтею) — або існують якісь більш стратегічні домовленості», — пише видання, додаючи, що останнє малоймовірно. Діючий глава ДФС також «сидить на валізах», а кандидату на його місце «абсолютно немає діла до таких, як Остапчук».

Тому у «Восточному» передбачаюь, що «новий старий» головний митник області просто збирає «золотий парашут» з тих, хто ще має ілюзії щодо його менеджерських якостей і можливостей його покровителя «повирішувати всі з усіма».

Зазначимо, що чотири перевірки, які проводило ГУ внутрішнього аудиту ДФС України, встановили факти ненадходжень до бюджету платежів на загальну суму понад 450 млн. грн.

Зокрема, викрито схему, за якою злочинці ввозили на територію України бензин під виглядом дизпалива. Одразу керівники столичної митниці були відсторонені від виконання службових обов'язків. В той же час, начальникові Харківської обласної митниці Валерію Остапчуку якимсь дивом на час розслідування вдалося зберегти за собою керівний пост.

Після виходу з лікарняного, на якому знаходився чотири місяці, Валерій Остапчук був звільнений. Однак подав позов до суду на поновлення на посаді.

26 січня відбулося перше засідання Харківського адміністративного суду за позовом Валерія Остапчука до ДФС України.

comments powered by HyperComments