Українські піротехніки отримали європейське обладнання

Вівторок, 17 травня 2016, 12:30
Церемонія передачі відбулася 16 травня на території Навчального центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС на Харківщині.
Українські піротехніки отримали європейське обладнання

«Ми з великою гордістю співпрацюємо з Державною службою України з надзвичайних ситуацій, а також з усією командою Навчального центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту. Ми змогли переконатись, що екіпіровка та обладнання, котре сьогодні Європейський Союз передав для рятувальників ДСНС, дійсно потрапила в руки професіоналів найвищого ґатунку», — підкреслив під час церемоній керівник відділу преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні Юргіс Вілчінскас.

Він попередив, що на вирішення цієї проблеми країна витратить чимало часу і ресурсів. «Питання розмінування залишиться актуальним на довгі роки, протягом яких Європейський союз і партнери з Данської ради з питань біженців, Данської групи з розмінування допомагатимуть Україні, не зупиняючись тільки на передачі екіпіровки або навчаннях», — зазначив він.

Українським піротехнікам передали спеціальні транспортні засоби, сучасні металодетектори для пошуку вибухонебезпечних предметів, засоби індивідуального бронезахисту, модульні та індивідуальні набори інструментів для розмінування, засоби життєзабезпечення у польових умовах, автомобільні й індивідуальні радіостанції та навігаційні системи.

«Використання цього обладнання суттєво збільшить рівень захисту піротехніків у ході роботи, особливо під час знешкодження мін-пасток. Сучасне оснащення підвищить якість виконання робіт з пошуку, виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів, у тому числі спеціально встановлених вибухових пристроїв», — зазначив під час церемонії заступник Голови ДСНС України Олег Авер’янов.

Продовженням спільного проекту ДСНС України із Данською радою у справах біженців та Данською групою з розмінування «Підтримка гуманітарного розмінування в Україні», започаткованого в 2015 році, буде навчання піротехніків, що виконують завдання з гуманітарного розмінування територій Донецької та Луганської областей, працювати з наданим обладнанням.

Нагадаємо, Юргіс Вілчінскас наголосив на необхідності оновлення законодавства — дозволу проводити розмінування закордонним донорським компаніям.

Фото — прес-служби ДСНС.

comments powered by HyperComments