Землі розпаювали, а лісосмуги забули. Облрада боронить захисні насадження

Четвер, 23 червня 2016, 13:42
Депутати спрямують Звернення до Кабміну та ВРУ щодо законодавчого врегулювання статусу полезахисних лісових смуг.
Землі розпаювали, а лісосмуги забули. Облрада боронить захисні насадження

Відповідний документ ухвалено під час пленарного засідання, яке триває у Будинку рад.

«На виконання Указу Президента України «Про невідкладні заходи щодо реформування аграрного сектора економіки» почалося розпаювання сільськогосподарських земель. Під час розпаювання сільськогосподарських угідь колишніх колективних сільськогосподарських підприємств, перш за все були розпайовані рілля, багаторічні насадження, перелоги, сіножаття та пасовища, а полезахисні смуги та інші протиерозійні насадження лінійного типу не були ні розпайовані, ні передані в державну, приватну чи комунальну власність, що призвело до невизначеного статусу земель», — пояснюється у тексті звернення.

Нагадаємо, понад 20 тисяч га площ полезахисних лісових смуг та інших протиерозійних захисних насаджень Харківської області не мають визначеного статусу.

У зверненні акцентується увага, що така ситуація призвела до того, що на фоні підвищення ціни на газ та зниження реальних доходів, люди фактично вирубують дерева та кущі. Наразі існує необхідність чітко визначити та оздоровити полезахисні лісові смуги, а також контролювати їх охорону та захист.

Під час пленарного засідання облради також схвалено звернення до ВР та Кабміну щодо надання бійцям добробатів статусу учасників бойових дій. Через це сьогодні під Будинком рад зібрався пікет.

comments powered by HyperComments