Скандал у онкоцентрі. Облрада звільнила директора

П'ятниця, 24 червня 2016, 09:15
Під час пленарного засідання 23 червня депутати позбавили посади Юрія Винника.
Скандал у онкоцентрі. Облрада звільнила директора

Ініціатором розслідування діяльності директора онкоцентру та його звільнення став голова правління «Харківського антикорупційного центру» та депутат від фракції «Самопоміч» Дмитро Булах. Ще взимку на ресурсі Антикорупційного центру з’явилася низка статей, в яких розповідалось про виявлені порушення в роботі обласного онкоцентру. Зокрема, про те, що Вінник працевлаштував у онкоцентрі на керуючих посадах членів своєї родини, закупівля ліків ним проводилась за завищеним цінами у «своїх» аптечників, приміщення онкоцентру він дозволяв незаконно використовувати нецільовим способом – на території лікарні був відкритий гуртожиток, гроші з якого йшли «в кишеню» директору закладу.

Про факти порушень активісти сповіщали громадськість, також Дмитро Булах подав документи, що підтверджували правопорушення Винника, до відповідних департаментів Харківської облдержадміністрації та ініціював створення спеціальної депутатської комісії з розслідування діяльності директора онкоцентру.

Документацію було ретельно розглянуто та рішенням V сесії VII скликання Харківської облради Юрія Винника звільнено з посади директора онкоцентру. Крім цього, до Харківської обласної прокуратури були подані запити щодо необхідності кримінального розслідування, наразі ведуться декілька паралельних справ щодо діяльності Винника.

«Наступним важливим кроком має стати реформування онкоцентру, залучення коштів з бюджету та перетворення його на сучасний ефективний лікувальний та дослідницький центр, в якому зможуть отримувати реальну допомогу мешканці нашого міста та області», — висловив сподівання Дмитро Булах.

comments powered by HyperComments