На розвиток авіації держава виділяє близько 2,5 мільярдів гривень

П'ятниця, 24 червня 2016, 14:02
Петро Порошенко заявив, що 2016 рік буде визначений як Рік Повітряних сил. На відновлення авіаційної техніки було виділено близько 2,5 мільярдів гривень.
На розвиток авіації держава виділяє близько 2,5 мільярдів гривень

Про це він заявив під час проведення урочистостей, присвячених випуску молодих офіцерів льотного факультету Харківських повітряних сил ім. Івана Кожедуба. Петро Порошенко розповів, що на сьогодні українські військові та інженери продовжують робити значний вклад у розвиток вітчизняної авіації. «Наша військова авіація за своїм військовим призначенням, вогневою потужністю і дальністю бойового застосування має стати тією силою, що разом з іншими складовими оборони забезпечить стримування агресивних амбіцій Російської Федерації. Яка зможе завдати адекватний удар у відповідь будь-якому агресору». За його словами, у рамках Мінських домовленостей українські військові не застосовують бойову авіацію. Проте авіатори несуть бойове чергування з протиповітряної оборони держави і виконують завдання з перевезення поранених.

«Усвідомлюючи роль і місце військової авіації у захисті повітряних рубежів держави, 2016 рік був визначений роком повітряних сил, – розповів Порошенко, – у поточному році на відновлення авіаційної техніки повітряних сил державою було виділено близько 2,5 мільярдів гривень. Це дозволить армії отримати з ремонту близько 50 літальних апаратів з відновленою боєздатністю, 35 літаків. Решта – гелікоптери. Близько половини з цих 50 літальних апаратів пройде глибоку модернізацію. Авіаційні ремонтні підприємства України вже опанували технологію замкнених циклів ремонтно-основних типів військової авіаційної техніки. Потужність дозволяє модернізувати практично всю номенклатуру авіаційної техніки та майже в половину підвищити коефіцієнт бойового застосування. Завдяки їх зусиллям, Повітряними силами вже експлуатується понад 30 відремонтованих і модернізованих бойових літаків різних типів».

Також Порошенко розповів про подальші плани щодо розвитку вітчизняної авіації. «Близькою перспективою для українського війська є закупівля спеціальних літаків на базі вітчизняного транспортного літака АН-148, – зазначив він, – модернізація до 2020 року десятка літальних апаратів винищувальної, ударної та розвідувальної авіації. Створення нових керованих засобів вражень, засобів радіоелектронної боротьби та повітряної розвідки. Значного розвитку набула розробка та виробництво безпілотних літальних апаратів».

comments powered by HyperComments