Школи та лікарні, ремонт і нове житло. Як розвиватиметься Харківщина цього року

Середа, 29 червня 2016, 11:04
На додаткове фінансування медицини, освіти і соціального захисту спрямували гроші, зекономлені завдяки посиленню фінансової дисципліни в регіоні.
Школи та лікарні, ремонт і нове житло. Як розвиватиметься Харківщина цього року

Нагадаємо, на останній сесії облради депутати підтримали низку змін до бюджету регіону на поточний рік. Голова ХОДА Ігор Райнін пояснив, на що підуть гроші.

«Уже другий рік у нас працює обласна програма оздоровлення для учасників АТО — ми надаємо можливість безкоштовно пройти медичну реабілітацію в санаторно-курортних установах регіону. Зараз фінансування цієї програми було збільшено. Також ми направили кошти обласного бюджету на вирішення ще однієї важливої ​​задачі — зубопротезування для учасників бойових дій. Багато з них потребують такої допомоги», — зазначив очільник області.

Додаткові кошти також пішли на закупівлю нового медичного обладнання для лікарень регіону.

Збільшено фінансування програми житлового будівництва для учасників АТО. Тепер 185 сім’ям відшкодують 40% від нормативної вартості житла.

У цьому році в Харківській буде закуплено близько 40 шкільних автобусів — це кошти як обласного, так і державного бюджетів. Також збільшилося фінансування на зміцнення матеріальної бази шкіл — для них закуповують сучасні класи математики, хімії, фізики та біології.

«Ми вишукали можливості і переконали депутатів в необхідності виділити 4 мільйони гривень на будівництво школи в селищі Пісочин. Це найближчий передмістя Харкова, населення тут зростає дуже швидко, і місць в школах вже давно не вистачає. Проект будівництва нового навчального закладу існував давно, але процес не рухався з мертвої точки. Ми в 2015 році відновили цю роботу, в 2016-му будівництво вже йде повним ходом. Розраховуємо в цьому році виконати половину необхідного обсягу робіт і в 2017-му завершити будівництво», — пояснив глава Харківщини.

Крім того, додаткові кошти з обласного бюджету були передбачені на ремонтні роботи по ряду об'єктів соціально-гуманітарної та житлово-комунальної сфери області, на надання матеріальної допомоги людям, які знаходяться в складній ситуації і інші напрямки соціального характеру.

«Не дивлячись на непросту економічну ситуацію в країні і прифронтове становище Харківської області, ми змогли не тільки уникнути економічного колапсу, але й спрямовувати кошти на розвиток регіону та підвищення соціальних стандартів», — підкреслив Ігор Райнін.

Нагадаємо, Харківська область займає перше місце по соціально-економічному розвитку серед областей України в рейтингу Кабінету міністрів України.

comments powered by HyperComments