Деякі вулиці отримали нові назви

Понеділок, 4 липня 2016, 11:47
На засіданні міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища прийняті рішення про перейменування.
Деякі вулиці отримали нові назви

Зокрема, як повідомляє Status quo, в Харкові з'являться вул. Академіка Вєркіна, вул. Академіка Сергєєва і пл. Героїв Чорнобиля (на вул. Полтавський Шлях).

Крім того, через дублювання назв вул. Познанська на Великій Данилівці буде перейменована в вул.Стара Озерянка, а вул.Спортивна на Залютино — на пер.Шаровский.

Нагадаємо, закон «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів і заборону пропаганди їх символіки» передбачав перейменування об'єктів топоніміки до 21 травня 2016 року. Міськрада погодила нові назви 221 вулиці (провулки, площі, проспекти тощо), одну станцію метро («Радянська» стала «Пл. Конституції»), три райони (Дзержинський став Шевченківським, Ленінський — Холодногорським, а Червонозаводський — Індустріальним). Потім права перейшли до голови ХОДА. Останні перейменування на Харківщині відбулися у травні. Голова ХОДА підписав розпорядження щодо майже 4 000 нових назв топонімів у Харківській області. В той же день Верховна Рада затвердила низку перейменувань сел і селищ на Харківщині.

comments powered by HyperComments