Процес виділення земельних ділянок ветеранам АТО буде контролюватися (доповнено)

П'ятниця, 8 липня 2016, 17:10
Виділення земельних ділянок ветеранам АТО не проходило без певних проблем. Проте необхідну землю таки вдалося знайти.
Процес виділення земельних ділянок ветеранам АТО буде контролюватися (доповнено)

Як повідомляє «Справжня варта», на Харківщині вже 1800 учасників АТО отримали землю в екологічно чистій місцевості. Проте до цього у них було достатньо проблем з отриманням земельних ділянок. Наприклад, деякі демобілізовані бійці отримували ділянки, розташовані на болоті. Про це більш детально розповіли Ігор Пушкарьов, водій роти патрульної служби «Східний корпус» ГУМВД України, та Віталій Нікітченко, представник Харківського вiдокремленого пiдроздiлу громадскої організації «Всеукраїнська спiлка учасникiв бойових дiй в АТО «Побратими України».

Як повідомив Віталій Нікітченко, в Харкові діє більше десятка ветеранських організацій. «Побратими України» самоорганізувалися в 2015 році, в 2016-му організація, кістяк якої склали українські «кіборги» – захисники Донецького і Луганського аеропортів, отримала всеукраїнський статус.

Основне завдання організації – допомога учасникам АТО і членам їх сімей в реалізації їх законних прав та пільг у сфері соціального забезпечення, проходження реабілітації, отриманні земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва та ведення присадибного господарства, сприяння в патріотичному вихованні молоді.

За словами Віталія Нікітченко, вiдокремлений пiдроздiл «Побратимів України» в Харкові був створений не так давно, і першим системним проектом стала консультативна допомога ветеранам АТО з Мерефи спільно з активістами ГО «Східний корпус» в отриманні земельних ділянок.

«Нам вдалося зустрітися з заступником губернатора Черняком та заступником районної адміністрації Малишевою, – зазначив Ігор Пушкарьов, – на той момент земельних наділів у мерефянської міськради не було». Проте за рахунок об’єднання з Утківкою в єдину територіальну громаду, необхідну землю таки вдалося знайти.

«Всі погодились, що землю потрібно віддати нашим захисникам, – підкреслив він, – і буквально в суботу у нас відбулася перша зустріч з учасниками АТО. Ми, скажімо так, позначали дорожню карту вирішення цих питань. Не пройшло і тижня, як ситуація зрушила з мертвої точки. Ми вчора зустрічалися з представниками обласного земельного господарства, які показали нам першу ділянку. Це хороше місця, там хороша земля».  

Також Пушкарьов заявив, що представники «Східного корпусу» будуть контролювати процес роздачі земельних ділянок. Для цього деякі з них, зокрема, збираються стати депутатом міськради Мерефи від партії «Солідарність». Вибір політичної сили він пояснив тим, що вона стала ініціатором процесу легалізації статусу добровольців, що брали участь в АТО. «Ми будемо захищати права наших побратимів, учасників АТО. Є достатньо проблем, які потребують рішення».

Зазначимо, що позаминулої суботи відбулася зустріч керівництва Харківської районної державної адміністрації з місцевими військовослужбовцями. Присутні обговорили питання щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО, постановки на квартирний облік, медичного обслуговування та оздоровлення, забезпечення соціальними пільгами, передбаченими чинним законодавством. Було проговорено варіант, що з'явився завдяки організації у Мерефі ОТГ. Вже 7 липня ініціативна група оглянула земельні ділянки в районі Нижньої Озеряни, Утківки та самої Мерефи.

comments powered by HyperComments