Мереф’янські ветерани АТО отримають землю

П'ятниця, 8 липня 2016, 07:48
Ініціативна група домоглася виділення пристойних ділянок учасникам антитерористичної операції.
Мереф’янські ветерани АТО отримають землю

Керівництво Харківської районної державної адміністрації зустрілося з учасниками АТО. Сторони обговорили проблеми виділення земельних ділянок, постановки на квартирний облік, медичного обслуговування та оздоровлення, забезпечення соціальними пільгами.

Найгостріше питання — земельне. Власної землі у Мерефянської міскради майже не лишилося, тому оскладнювалося виконання вимог закону щодо забезпечення учасників АТО ділянками. Зокрема, військовим доводилося погоджуватися на землі, розташовані буквально на болоті. Ліпший варіант з’явився завдяки утворенню об’єднаної тергромади Мерефи й Утківки.

Вже 7 липня ініціативна група, до якої увійшли ветерани АТО, кандидати у депутати міської ради Мерефи від партії «Солідарність» Анатолій Сидоренко, Ігор Пушкарьов і Дмитро Девятилов, за участі заступника голови Харківської РДА Оксани Малишевої та представників державного земельного кадастру оглянули земельні ділянки в районі Нижньої Озеряни, Утківки та Мерефи. Саме цю землю згодом отримають захисники України.

Нагадаємо, Старосалтівська є першою об’єднаною громадою в області. 27 березня 2016 року у Старому Салтові відбулися перші вибори депутатів селищної ради об'єднаної територіальної громади та селищного голови. Тепер там вирішують, як жити далі.

Ще одна об'єднана громада — Мереф'янська — утворилася наприкінці березня.

Найближчим часом планується створення Пісочінської об’єднаної громади, до складу якої увійдуть Пісочин, Коротич і Березівка. На останньому пленарному засіданні облради 23 червня ухвалено проект рішення, який передбачає внесення змін в план формування певних територій. Документом передбачено об'єднання Височанської селищної ОТГ (з Бабаївської, Покотилівської селищних та Яковлівської сільської ради Харківського району), Мереф’янської міської ОТГ (з Мереф’янської міської ради та Утківської селищної ради), Малинівської та Чкаловської селищних ОТГ замість Малинівської об’єднаної територіальної громади.

Також у планах — об'єднання громад с. Куряжанка, с. Подвірки, с. Сіряки, смт Солоницівка, смт Пересічне, с. Березівське і с. Курортне. Таке рішення прийнято 22 червня на сесії Пересечанскої сільради.

Вибори у деяких новостворених об’єднаних тергромадах відбудуться в липні.

comments powered by HyperComments