Суд продовжив арешт обвинувачених у теракті біля Палацу спорту

Середа, 27 липня 2016, 10:29
Запобіжний захід «утримання під вартою без можливості внесення застави» триватиме ще 60 днів, до 26 вересня.
Суд продовжив арешт обвинувачених у теракті біля Палацу спорту

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на адвоката потерпілих Олега Головкова.

На засіданні у вівторок колегія суддів Фрунзенського райсуду Харкова продовжила вивчення матеріалів справи про теракт, який стався 22 лютого 2014 р. біля Палацу спорту. У повідомленні зазначається, що в ході засідання один з підсудних, Віктор Тетюцкій, заявив клопотання про позбавлення О.Головкова адвокатської ліцензії.

«Він мотивував своє клопотання тим, що я дозволив собі некоректні, на його думку, висловлювання на адресу підсудних. Суд відмовив Тетюцкому в задоволенні його клопотання і роз'яснив, що він може звернутися з цього питання до кваліфікаційної комісії Харківського ради адвокатів», — сказав адвокат.

Наступне засідання суду призначене на 8 серпня.

Нагадаємо, 22 лютого 2015 р біля Палацу спорту в Харкові під час формування колони для проведення ходи з нагоди річниці перемоги Революції гідності стався вибух. В результаті теракту загинули двоє людей (зокрема, один з координаторів місцевого Євромайдану Ігор Толмачов), були поранені 11 осіб. Згодом ще двоє померли в лікарні.

За фактом вибуху в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено інформацію про порушення кримінальної справи за ст.258 Кримінального кодексу України (теракт).

26 лютого 2015 р. рамках антитерористичних заходів співробітники Служби безпеки затримали трьох жителів області. Всім трьом оголошено підозру за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.

22 квітня 2015 р. обвинувальний акт був направлений у Фрунзенський райсуд Харкова. У лютому 2016 р. оприлюднили документ, в якому видно, що один зі звинувачуваних зізнався у скоєнні теракту біля Палацу спорту.

22 лютого 2016 р. в Харкові відкрили пам’ятний монумент на честь загиблик в результаті вибуху харків’ян.

Данилу Дідику, що загинув під час теракту на Марші єдності, 27 квітня виповнилось би 17 років. Благодійний аукціон «Баш на баш» на згадку товарища ініціював Ігор Уманський. Загалом зібрано понад 50 тисяч гривень. Частину грошей планували витратити на спеціальні крісла для дітей з особливими потребами, залишок — на потреби поранених бійців.

comments powered by HyperComments