У мене багато питань до харківської Феміди - прокурор Харківської області

Ростислав Касьяненко  |  Вівторок, 13 вересня 2016, 12:47
Прокуратура області направила до Вищої кваліфікаційної комісії суддів скаргу на трьох суддів апеляційного господарського суду.
У мене багато питань до харківської Феміди - прокурор Харківської області

«Я не хочу давати оцінку суддям, але у мене багато питань до харківської Феміди», - завив в інтерв'ю «Справжній Варті» прокурор Харківської області Юрій Данильченко. 

«Чому, скажімо, по корупційних справах суди не дають реальні терміни? Чому ми просимо мільйон гривень заставу, а вони дають 20 тисяч? А хабар був 50! Тобто, суддя встановлює заставу навіть менше предмета хабара», - нарікає прокурор. 

За його словами, відповідальності суддів за такі рішення фактично немає. 

«Два тижні тому я підписав скаргу у вищу кваліфікаційну комісію суддів на трьох суддів апеляційного господарського суду. Просто, вибачте, терпець урвався. Я не знаю, як там нагорі відреагують. Але порушити справу за завідомо неправосудним рішенням і розслідувати її сьогодні перспективи ніякої немає», - вважає Ю. Данильченко. 

Прокурор пояснює: в диспозиції статті так прописано, що прямий умисел судді довести важко. Тим більше, що судове рішення, з формальної точки зору, може знаходитися в рамках закону. 

«Але з іншого боку, виходить так, що ми в одній країні живемо, а вони – в іншій. Звідси й такі результати. За цей час, а ми почали роботу в цьому напрямку ще в кінці 2014-го, можна було повернути місту, харківській громаді, якщо не половину, то дві третіх всієї «кооперативної» землі.

Нагадаємо, з кінця 2014 року прокуратура Харківської області висунула 118 позовів до т. зв. «псевдокооперативів» на загальну площу землі більш 547 га, вартістю 3,7 млрд. грн.
При цьому поки було задоволено всього 12 позовів, ще 46 позовних заяв на загальну площу землі 211 га, вартістю 1,5 млрд. грн. поки знаходяться в судах. 

За словами Юрія Данильченка, "кооперативна земельна схема" в таких масштабах є суто харківським ноу-хау.

Інтерв'ю з прокурором Харківської області Юрієм Данильченко читайте трохи пізніше в авторському проекті Ростислава Касьяненка "Справжня Розмова".

Нагадаємо, раніше воєнком Харківської області розповів про диверсійно-розвідувальні роботи з боку РФ і вербування жителів області для здійснення терактів.

comments powered by HyperComments